| |||||||
магьосник в кухнята |
Спечелени трофеи
Весел Готвач
ниво 2
Готвач-изпитател
ниво 4
Коментатор
ниво 4
Любимец На Публиката
ниво 2
Популярен Автор
ниво 2
Бърборко В Кухнята
ниво 2
Ветеран
ниво 6
Последно добавени рецепти от CVETETO3101
Последни коментари от CVETETO3101
Правих това упражнение преди години. Два пъти отлично, а веднъж преварих и се захароса (спасение няма, а бяха 4 кутии). После ми мина мерака. Веднъж купих кутия варена сгущенка (от Фантастико), но беше доста течна. Сега открих, че в Березка продават Ириска (пак варена сгущенка) по 6-7 лв и на вид е с добра консистенция на гъст карамел. Само дето е Украинско производство. | 18 Май 2024 |
cuckoo - целта на прясното мляко (накиснат дроб 1 нощ в хладилник) е да отнеме поне част от токсините (детоксикация). Вода и оцет едва ли ще се справят. За окрехкотяване - сода. А врялата вода е препоръчителна само за пилешки дробчета | 10 Май 2024 |
Ще я направя. Мисля да ползвам алуминиеви форми за еднократна употреба - продават ги всякакви форми и размери. | 31 Мар 2024 |
Няколко неща важни за топчетата от моята практика. 1. Яйцата за застройката деля на белтъци, които отиват в каймата, а жълтъците за застройка. 2. Не купувам никога каквато и да е готова кайма (слагат застояло месо с повече подправки). 3. Оваляам от каймата с мокри ръце топчета и ги редя в тавичка. После сипвам към тях 1-2 черпака от врящия зеленчуков бульон (в него морков и малко целина на кубчета), разклащам леко и ги изсипвам в нвго. Така не пръска и не ми е необходимо брашно. Но бульона трябва са ври силно. Те се утаяват на дъното (разбърквам), но при варене изплуват. Варя под полу-капак на среден огън. 4. Ползвам или ориз, или фиде - те сгъстяват супата 5. За да не ми се пресича застройката винаги слагам малко киселина към нея - лим. сок, бял оцет и дори лимонтузу. Успех! | 19 Мар 2024 |
Инче, пухкава баничка. Дет му казват "разтърсена". С намачкани кори правят често македонки и сръбкини. Не съм правила обърната върху купички баница, но някъде четох, че не е препоръчително да се маже с олио тавата. Имало опасност да падне. На теб се доверявам и ще опитам. Привет, мила! | 12 Фев 2024 |
Последно изпробвани рецепти от CVETETO3101
Статистика
330
добавени снимки
388
написани коментара
62
изпробвани рецепти (не лични)
Нови снимки
Рецепти на деня
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.