Зелен фасул в тенджера под налягане
Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Любима на 14 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от tillia
Необходими продукти
  • • млад зелен фасул
  • • сол
Начин на приготвяне
Фасулът се измива, изчиства и бланшира за 2-3 минути във вряща подсолена вода. Веднага се изважда с решетъчна лъжица и охлажда в студена вода. След като изстине се нарязва на парченца с дължина 2.5-3 см. Нарежда се плътно в приготвените буркани и се залива с топла подсолена вода (20 г сол на 1 л вода) на 1.5-2 см под ръба. Бурканите се затварят. В тенджера под налягане се наливат 2 чаши вода, на дъното се поставя металната скара, а върху нея се нареждат бурканите с грах. Тенджерата се затваря и се слага на силен огън. Щом започне да съска, огънят се намалява и след 20 минути тенджерата се сваля. Не по-рано от 10-15 минути парата се изпуска, тенджерата се отваря и бурканите се изваждат (незабавното й отваряне би довело до рязко спадане на налягането и до изкипяване на консервираните продукти!).
За консервиране могат да се използват половин-, едно-литрови или бурканчета от бебешки храни - в зависимост от размерите на тенджерата под налягане.

Рецептата е добавена от tillia на 6 Септември 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
tillia
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 13 Окт 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.