| |||||||||
майстор с шприц |
Спечелени трофеи
Весел Готвач
ниво 1
Готвач-изпитател
ниво 2
Коментатор
ниво 2
Любимец На Публиката
ниво 1
Популярен Автор
ниво 1
Ветеран
ниво 6
Последно добавени рецепти от juli.d
Последни коментари от juli.d
Въобще не се усеща вкусът на сирене-за всички, които се притесняват. Много приятен десерт, като че ли има нужда от повечко захар в тиквата. [Изпробвана] | 26 Дек 2014 |
При стар квас и превтасало тесто се получава киселият вкус на хляба. Аз имах такива периоди и си мислех, че е нормално. След претърсване из нета и преглед на доста клипове в youtube, успях да направя мек хляб без кисел привкус. Между другото сполучих и с хлебопекарната. Слагате в тавичката 150 мл активен квас, 300 мл. топличка вода, 2 ч. л. захар, 1 1/2 ч. л. сол, 500 гр. брашно. Настройвате на дълга програма, поне 3, 5 часа, количество - 1 кг и степен на препичане "тъмна коричка" и пускате. Получава се превъзходен хляб независимо какъв вид брашно се ползва. | 4 Ное 2014 |
От ръжено брашно и супена лъжица трици квасът става много бързо - за 2 дни. Питка от грахам брашно, с ким, шарена сол и семена е просто великолепие. | 1 Окт 2013 |
Днес правя за трети път хляб с квас, и трите пъти без провали. Сякаш цял живот само това съм правила. Експериментирах, с подправки, грахам, ръжено брашно, микс от семена, просто вълшебно. Едно огромно БЛАГОДАРЯ на Елти за споделената рецепта! | 22 Сеп 2013 |
И аз да се запиша. На четвъртия ден квасът стана и снощи замесих питката, тази сутрин я опекох и я оставих да си обикаля нивката. С нетърпение чакам като се приберем от работа да я опитаме. Така приятно ухаеше у дома тази сутрин на прясно изпечен хляб, не е истина просто. Дано да се е получила отвътре. [Изпробвана] | 11 Сеп 2013 |
Последно изпробвани рецепти от juli.d
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.