Глазура с крема сирене (cream cheese icing)
Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Любима на 12 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от cafi
Снимка 7654321
Необходими продукти
  • • 108 г масло на стайна температура (1/2 ч.ч.)
  • • 227 г крема сирене тип *Филафелфия*
  • • 525 г пресята пудра захар (4 ч.ч.)
  • • 5 г прясно мляко на стайна температура (1 с.л.)
  • • 1/2 с.л. екстракт от ванилия (или друг аромат по желание)
Начин на приготвяне
Маслото и крема сиренето се разбиват с миксер, докато с получи пухкав крем. Добавят се пудрата захар на няколко пъти и ванилията. Разбърква се до хомогенност. Ако ползвате шушулка ванилия, то я разтворете в прясното мляко посочено в продуктите. В противен случай млякото може да се пропусне. За да сте сигурни че глазурата ви е готова направете тест като вземете с лъжица малко от глазурата. Обърната надолу трябва да не се стича и да стои дори и при леки потръсквания. В противен случай може би ще ви трябва още малко захар или разбиване. Веднъж готова глазурата може да бъде оцветена.

Глазурата е чудесен заместител на масления крем за декорация на мъфини, къп кейкове, торти и др. Много е лека и не остава тежест когато се консумира. Добре е да ползвате пош за украста, ако ли нямате и ползвате найлонови торбички за замразяване, то има опасност по някое време да ви стане много течна глазурата заради топлината на ръцете. Сложете глазурата за няколко минути във фризера/хладилника и след това продължете.
В случай, че ви остане неизползвана глазура можете да я съхранявате до 2-3 дена на стайна температура, до седмица в хладилник и до месец във фризера.

* 1 ч.ч. = 250 мл

Рецептата е добавена от ronicat на 27 Април 2015 г.
Източник: http://www.mycookingbookblog.com/cream-cheese-icing/
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
ronicat
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Пробвай една различна вариация: 227гр крема сирене стайна температура+ 227гр масло на стайна температура+ пудра захар на вкус (по рецепта е 5. 5чч или 715гр, но за мен е много сладко и я намалих чувствително), 2чл ванилов екстракт и 1/2чл сол. Струва страхотна глазура.21 Юни 2021
снимки от
cafi
началник печка
Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7 16 Яну 2017
снимки от
ronicat
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 27 Апр 2015

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.