Как да нарежем манго

Костилката на мангото е дълга и плоска, като месестата част на плода е плътно захваната за нея, не може просто да се извади. Кората е дебела и груба, с леко горчив вкус и не е подходяща за ядене. Преди да използвате манго трябва да махнете кората и костилката - най-удобно е да се отделят двете страни, които се изчистват с лъжичка или нож, след това внимателно да се обели средата и да се отдели плодът от костилката с остър нож.

Първоначално разрязване

За да разрежете мангото хванете с дръжката към вас. Отрежете две почти половинки като започнете разреза на около 0.5-1 см от дръжката - може да почнете по-наблизо и ако усетите, че ножът опира в костилката леко да я заобиколите. Най-добре е да сложите плодът на дъска за рязане или чиния, а не да го държите в ръка за да няма опасност от порязване.

Манго - нарязване 1 Манго - нарязване 2
Почистване на половинките

Двете отделени половинки лесно се почистват по един от два начина:

Първият начин е като направите хоризонтални и вертикални разрези в месестата част, като внимавате да стигнете до кората, но без да я разрязвате.

Манго - нарязване 3

След като се направили разрезите натиснете изпъкналата част на половинката и оформените кубчета изпъкват.

Манго - нарязване 4

С нож внимателно отделете парченцата манго.

Манго - нарязване 5

С този начин на нарязване получавате директно нарязано на кубчета манго, удобно за използване в рецепти, в които плодът се изисква в такъв вид.

Вторият начин е като внимателно извадите вътрешността от половинката използвайки малка лъжичка. Така е по-бързо, но не се получават красиви парченца - подходящо е за рецепти, е които мангото ще се пюрира.

Манго - нарязване 6
Почистване на костилката

Накрая трябва да се изчисти костилката. Направете малък разрез в кората и внимателно я обелете - внимавайте да не се порежете, плодът е хлъзгав. След като кората е обелена с ножа се отделя възможно най-голяма част от месестата част.

Манго - нарязване 7
Накрая

Накрая имате само вкусната, мека и сочна месеста част на плодът, която може да сервирате просто така или да я използвате в плодови салати, сладкиши, кремове и свежи салати и супи.

Манго - нарязване 8

Автор:
Етикети:

Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари
Подобни статии:
Сподели статията
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.