Мармалад от ягоди (замразени)
Рейтинг: 7
Сложност: Лесна
Любима на 2 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Slavina
Снимка 21
Необходими продукти
  • • 2 кг ягоди
  • • 1.5 кг захар
  • • 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне
Изсипах ягодите в тава, покрих със захарта и оставих да се отпуснат. След няколко часа сложих на среден огън да се разтопи захарта. След като завря изключих котлона и оставих да престоят една нощ. Преди да ги сложа да се варят ги пасирах като оставих някои на парченца, но може всички добре пасирани. Сложих пак на среден огън да се вари, като от време на време ги разбърквам. Отначало се образува пяна, но не отпенвам, постепенно намалява. Варих до готовност, като капка се сипва в студена вода и не се разлива. 5 минути преди да махна от огъня сложих лимонена киселина, напълних бурканчета, затворих добре и обърнах на капачка да изстиват.

* Донесоха ми замразени ягоди и реших да направя мармалад, но по същия начин може да се направи с пресни. Ако се нарежат може да се направят на сладко или конфитюр.

Рецептата е добавена от Slavina на 11 Август 2020 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 11 Авг 2020

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.