Сок от вишни
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Лесна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 41 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от korneliq
Снимка 21
Необходими продукти
  • • вишни
  • • захар
Начин на приготвяне
Вишните се почистват от дръжките и се поставят в студена вода с 2-3 с.л. сол за 20-30 минути, ако имат червейчета - те излизат. После се измиват добре. Ако нямат, тази процедура се пропуска.
Слагат се в голяма тенджера и се заливат с вода, да ги покрие 3-4 пръста отгоре. Слагат се на котлона и се варят 10-15 минути, да се напукат плодчетата. Прецеждат се хубаво през тензух. Към получения сок се прибавя захар в съотношение 1.5 л сок - 1 кг захар. Слага се отново на котлона да поври 3-4 минути. Пълни се в бирени или винени бутилки. Стерилизира се 15 минути.

* Аз по принцип не слагам много захар и сокът става бистър, с рубинен цвят, запазен аромат и превъзходен вкус, а не само да е сладък, без да се усеща аромата на вишните.
* Този сок е много подходящ за горещите летни дни. Разрежда се с газирана или минерална вода, като в каната се слага 1 бр. лимон, нарязан на парченца и много кубчета лед.
Рецептата е добавена от korneliq на 25 Юни 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотен, сок много добре се получи. Предпочитам го пред всички други сокове!
[Изпробвана]
11 Юни 2016
# 1
TONY75
началник печка
И аз правя сладко само че него варя. След като напъля бурканчетата с топлото сладко ги затварям и ги обръщам надолу. Така ги оставям цяла нощ. Досега несъм имала проблеми.24 Май 2014
снимки от
korneliq
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 25 Юни 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.