Канелони със спанак
Необходими продукти
Начин на приготвяне
Прави се твърдо тесто от брашното, двете яйца, малко сол и малко гореща вода, разделя се на две топки, разточват се тънки кори и се оставят да изсъхнат върху кърпа. Когато почти изсъхнат, се изрязват квадратчетата със страна около 12 см и канелоните се поставят в навлажнена кърпа. Жълтъка се разбива със 100 г сос бешамел и ситно стритите сардинки, прибавят се спанака (ако спанакът е замразен, най-напред се оставя в цедка да се размрази и отцеди), черен пипер, сол и се изчаква сместа да изстине. Канелоните се сваряват в подсолена вода, правят се цилиндърчета, напълват се със спаначената смес, поставят се в намазана с масло тавичка за печене, заливат се с малко количество бешамел, разреден с 1 лъжица сметана, и се пече в много гореща фурна.

Ястието може да се приготви и с готови канелони.

Рецептата е добавена на 10 Юли 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.