Домашна паста панделки
Рейтинг: 6
Сложност: Средна
Любима на 2 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Slavina
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • 500 г брашно
  • • щипка сол
  • • 250 мл вода
Начин на приготвяне
От продуктите замесете средно твърдо тесто и го оставете да почине 30 минути. Аз го разделям на две части и го оставям в хладилник. Така мога да го точа дори на другия ден, когато правя по-голямо количество.
С машина за паста (може да се точи и на ръка) късате парче от тестото и го минавате няколко пъти през валяците, като ръсите с брашно. След това го точите до предпоследна степен на машината. Нарязвате с резец на ленти широки 4 см (аз използвам за рязане на лентите приставката за парпаделе), а след това лентите се режат на дължина 4-5 см. Всяко парченце с палец и показалец се събира през средата и се притиска. В случай, че не се залепва намокрете много леко пръстите с вода и притиснете. Наредете ги една до друга върху тава покрита с памучна кърпа, за да съхнат. Ако се готвят веднага 30 минути са достатъчни за съхнене. За да изсъхнат добре са нужни 24 часа на стайна температура.
Аз ги суша във фурната като на скарата слагам памучна кърпа и ги нареждам. Слагам скарата на средата, включвам на 60-70С с вентилатор, като от време на време отварям вратата да излезе парата. След като изключа фурната ги оставям на отворена врата да изстинат.
Рецептата е добавена от Slavina на 1 Октомври 2019 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 4Снимка 5 1 Мар 2022
# 1
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Този път ги суших 24 часа на стайна температура.1 Мар 2022
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3 1 Окт 2019



© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.