Праз с ориз на фурна
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Изпробвана: 3 изпробвана
Любима на 12 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от tillia
Снимка 321
Необходими продукти
  • • 10 стръка праз
  • • 1 ч.ч. ориз
  • • 1 с.л. брашно
  • • 1-2 с.л. доматено пюре
  • • 3-5 с.л. олио
  • • сол
Начин на приготвяне
Празът се изчиства, нарязва се на дребно, посолява се и се разстила в тавичка. Прибавя се изчистеният и измит ориз. Сместа се залива с вода, в която са размити доматеното пюре и брашното. Ястието се поръсва с олиото и се пече в умерена фурна.

Рецептата е добавена на 8 Ноември 2007 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 6
Gala85
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много вкусно ястие :)! Брашното го пропуснах. Вода - ориз 3:1. Олио добавих на око и използвах съвета на Инчето да разбъркам, след като оризът понабъбне.
[Изпробвана]
20 Май 2017
# 5
xevi
шеф на кухнята
Поправено :)7 Апр 2017
# 4
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Ина, благодаря! Неви и Павел, предполагам ще оправят грешката. Не ми се мисли какъв гаф ще стане, ако някой не съобрази и спази рецептата дословно... ;) Прегръдки от мен за теб! :)7 Апр 2017
# 3
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Боби, олиото е 4 - 5 с. л., поне аз така сложих. Грешка е в рецептата. За мен и лука е много, но то си зависи и от големината на стръковете. Все пак е "Праз с ориз", а не "Ориз с праз" - т. е. лукът трябва да е повече от обикновено употребявания за готвене с ориз; черен пипер добавям, ако е бял ориза, без домати (дом. пюре), но това вече си е по вкуса на готвещия. :)6 Апр 2017
# 2
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Баща ми обожава това ястие, способен е да изяде половината тава. Предпочита го изстинало. ;) Аз добавям млян черен пипер, но никога не съм слагала брашно. Искам да отбележа, че 3-4 ч. ч. са много олио, има объркване! Аз слагам олиото на око и не мога да кажа точно колко е... Който приготвя рецептата да внимава! Ина, ако можеш дай ориентир. :)
[Изпробвана]
6 Апр 2017
# 1
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Лесно за приготвяне и вкусно постно ястие! Брашно не слагам. Съотношението ориз:вода трябва да е 1: 3, или както е при мен, защото употребявам бланширан ориз - 1:4; Лукът изплува на повърхността, затова като се позапече ястието, но все още има достатъчно течност в него, трябва да се разбърка един път, за да се смеси с вече понабъбналия ориз и тогава да се допече.
[Изпробвана]
5 Апр 2017
снимки от
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3 5 Апр 2017

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.