Капелети или тортелини
Рейтинг: 8
Сложност: Средна
Любима на 2 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Slavina
Снимка 654321
Необходими продукти
  • • прясна паста
Начин на приготвяне
Пригответе паста по желание с яйца или без. Тесто за прясна паста (фетучини, лазаня, равиоли)
Разделете тестото на части вземете една част, а останалото покрийте с фолио. Разточете на тънка кора и нарежете на квадрати 5/5 см. (за тортелини квадрат 3/3 см.) Предварително си направете плънка по желание от меса или зеленчуци, или спанак с рикота. Всичко зависи от вашия вкус.
На всяко квадратче на средата сложете плънка и залепете два срещуположни ъгъла и страните (ако се налага намажете с пръст краищата с малко вода, за да прилепнат добре). Останалите два края пак слепете върху показалеца си с мисълта все едно, че ще правите пръстен. Редете ги в тава покрита с кърпа и оставете да поизсъхнат. Разточените кори за да не съхнат докато ги правите също покрийте с фолио.
Кипнете вода и след като заври сложете сол. Варете капелетите (тортелини) за 2-3 мин. изцедете и гарнирайте с предварително направен сос по ваше желание. Можете да ги сварите в бульон и поднесете като супа.

* Могат да бъдат замразени, като се наредят върху поднос и сложите във фризер. След като са замразени добре се прибират в плик. Варят се без размразяване.
* Много често за по бързо правя след като ги изцедя запържа масло със салвия и след като ги изцедя ги изсипя в маслото. Или след като ги изцедя сложа сметана за готвене.
* Ако правите пастата без яйца сложете малко ситна грис. Аз си намерих брашно от твърда пшеница.

Рецептата е добавена от Slavina на 24 Октомври 2021 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 6 29 Окт 2021
# 3
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Забравих да допълня, че тортелините нямат това връхче и в повечето случаи се завива.27 Окт 2021
# 2
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Марина, това са капелети (шапчици) на снимката. А вариантите на приготвяне са толкова много. Тортелините са по-малки и в повечето случаи се правят с бульон и.27 Окт 2021
# 1
ma_rri_na
магьосник в кухнята
Славина, перфектни тортелини. Само не разбрах, каква е разликата с капелетите. Дали големината или това, че "шапката" :) на капелетите е с по широка периферия. И накрая има вариант за допълнително приготвяне, да се запържат леко в овкусено масло докато крайчетата се зачервят, като ньоки?27 Окт 2021
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5 24 Окт 2021

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.