Хрупкави хлебчета без месене
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 8
Сложност: Лесна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 18 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от xevi
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • 3 ч.ч. брашно
  • • 1-2 ч.л. сол
  • • 1/2 ч.л. мая
  • • 1 и 1/3 ч.ч. топла вода
Начин на приготвяне
В голяма купа се смесват брашното, солта и маята. Прибавя се водата и се разбърква с дървена лъжица, докато се смесят всички съставки. Получава се *рошаво* тесто. Не трябва да се меси или да се бърка дълго време.
Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 6 до 12 часа. Тестото втасва до получаване на балончета на повърхността.
Фурната се включва да загрява на 230С, като вътре се слага голяма и дълбока тава за 30 минути.
През това време тестото се изсипва върху набрашнена повърхност и с набрашнени ръце се разделя на 6 еднакви части. Внимателно се оформят топки. Покриват се с домакинско фолио и се оставят да починат, докато се нагрее тавата.
Когато минат 30-те минути, тавата се вади от фурната, покрива се с хартия за печене. С набрашнени ръце на малко разстояние едно от друго се нареждат хлебчетата. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се връща във фурната за още 30 минути. След това фолиото се маха и хлебчетата се пекат още 10-15 минути - до получаване на апетитен загар.

Рецептата е добавена от mimoza784 на 26 Септември 2016 г.
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Октомври '16 [Тестени]
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 4
mimoza784
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Неви, страхотна идея даваш с маслинките. Сигурна съм, че се е получило фантастично. В почивните дни ще изпробвам и аз така :)19 Дек 2016
# 3
xevi
шеф на кухнята
[Изпробвал рецептата]
Вече няколко пъти ги правя, станаха ни любими - толкова ароматни и хрупкави, просто прекрасни :) Почнах да слагам и нарязани черни маслини в тестото - още по-добре. Пак благодаря за чудесната рецепта :)19 Дек 2016
# 2
mimoza784
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Неви, много ти благодаря за страхотния коментар и прекрасната снимка :) Радвам се, че ти е харесала рецептата :)17 Окт 2016
# 1
xevi
шеф на кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотни хлебчета, много вкусни, а и лесни за приготвяне, благодаря за рецептата :) На мен ми се наложи да добавя мъничко повече вода (около чаша и половина общо) и следващия път ще ги пека за малко по-кратко. Определено ще се приготвят пак :)
[Изпробвана]
15 Окт 2016
снимки от
xevi
шеф на кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 5 15 Окт 2016
снимки от
mimoza784
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4 26 Сеп 2016

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.