Картофи с бекон и сирене Чедър (кашкавал)
Рейтинг: 5
Сложност: Средна
Любима на 6 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от mamcheto61
Снимка 1211 ... 321
Необходими продукти
  • • 30-35 ленти тънко нарязан и по-дълъг бекон (зависи от широчината)
  • • 300-400 г сирене Чедър или кашкавал
  • • 800 г - 1 кг картофи - 4 много големи картофа
  • • черен пипер, сол
Начин на приготвяне
На дъното на подходяща тавичка с диаметър 20-22 см сложете изрязан кръг от хартия за печене. Наредете слайсовете бекон, като ги застъпвате леко по краищата на тавичката - като по-голяма част от бекона трябва да остане извън тавата. Ако в средата остане непокрито място покрийте го с парченца бекон. Нарежете картофите (може и необелени, но добре измити) на тънки кръгове дебели около 2-3 мм. Наредете част от картофите като леко ги застъпвате по дъното на тавата ветрилообразно, а крайчетата изрязани от картофите сложете в средата. Поръсете леко със сол (имайте в предвид, че бекона и сиренето са солени) и черен пипер. Ако имате останал бекон нарежете го на ситно и поръсете с част от него картофите тук-там. Отгоре сложете малко настърган на едро ренде Чедър (кашкавал). Пак наредете картофи ветрилообразно, посолете, поръсете с черен пипер, бекон и сложете чедър и така докато най-накрая приключите с малък кръг картофи най-отгоре. Завийте плътно всичко с постлания и нареден бекон.
Отгоре сложете подходящ малък железен капак или желязна чиния (моята се оказа големичка, но свърши чудесна работа) - това се прави за да не се надигнат краищата на бекона по време на печене. Сложете тавичката в друга подходяща тава или в тавата на печката и сложете да печете в загрята на 180С градуса фурна за 2 часа.
След като се опече извадете тавичката и отцедете мазнината, която си е пуснал бекона. Махнете капака и похлупете с подходяща чиния и обърнете в нея ястието. Махнете хартията за печене. Сложете друга чиния, в която ще се сервира ястието и го обърнете в нея. Срежете ястието на 4 порции и сервирайте всяка с подходяща за сезона салата или туршия.

* Ястието може да се приготви и в правоъгълен терин, като пак трябва да се затисне бекона с подходящ съд за да не се подвиват краищата на бекона по време на печене.
* За 4 порции.
Рецептата е добавена от mamcheto61 на 18 Ноември 2015 г.
Източник: https://www.youtube.com/watch?v=HfiRQ7jV3i8
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Декември '15 [Ястия и супи]
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
mamcheto61
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12 18 Ное 2015

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.