Задушени чеснови аспержи
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Лесна
Изпробвана: 3 изпробвана
Любима на 14 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от aisito
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • аспержи
  • • чесън на прах
  • • зехтин
  • • сол
  • • лимон
Начин на приготвяне
Измийте аспержите и ги почистете.
В тиган сложете около 1 с.л. зехтин и като се сгорещи добавете аспержите. Аз ги добавям цели, но вие може да ги нарежете на по-дребно. Добавете около 1-2 с.л. вода и поставете капак. Оставете аспержите да се задушат за 3-4 минути, след което добавете чесън на прах, сол и каквито други подправки обичате. Оставете така още 2 минути.
При необходимост, махнете капака на тигана. Някои аспержи са по-сочни и пускат вода, така че вие преценете дали да махнете капака или не. За да не станат меки и разварени, не задушавайте повече от 4 минути.
Когато водата се изпари, аспержите са готови. Аз накрая изстисквам половин лимон, придава много добър вкус. Ако желаете, може да добавите и черен пипер.

Рецептата е добавена от Angelova на 2 Ноември 2015 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Doroteya
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 3Снимка 4Снимка 5 29 Юни 2023
# 5
Doroteya
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Леко бланширах аспержите в тигана, извадих ги и запържих скаридки с маринован чесън с люти чушки. Добавих аспержите обратно. Подправих със сол, черен пипер и риган. Като за първи опит с аспержи се получи много вкусно.
[Изпробвана]
29 Юни 2023
снимки от
aisito
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 2 3 Май 2020
# 4
aisito
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотна гарнитура стана.
[Изпробвана]
3 Май 2020
# 3
ronicat
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
За броколите съм забравила да напиша че също ги поливам с лимон. На тях също им трябват 3мин. Мисля, че и с карфиол ще се получи, но аз него го приемем само в туршийка :)13 Ное 2015
# 2
Angelova
виртуоз с тиган
[Автор на рецептата]
Аз съвсем наскоро открих апсержите, бели не съм опитвала никога, но зелените наистина са чудесна гарнитура. 3 минути са им напълно достатъчни, съгласна съм. Аз също ги предпочитам леко хрупкави и свежи. Разбира се, всичко се проверява с вилица ;) Ще пробвам броколите по вашата рецепта, звучи много вкусно. Благодаря :)12 Ное 2015
# 1
ronicat
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Правя често такива аспержи и са чудесна гарнитура за печива и риба. Аз ги правя на пара, но могат да се направят и в тиган с незалепващо покритие с малко вода (1к. ч. макс). Стимирам не повече от 3мин. В началото проверявах с вилица на всекяка минута докато улуча времето. Аз също го оставям цели и след изваждане ги посоляват и поливам с лимон. В къщи предпочитаме зелените пред белите аспержи. Остават хрупкави и много добре се приемат и от децата ми. По същият начин правя и броколите, но тях ги слагам в кутия, посолявам и поръчвам с чер пипер, слагам малко парче масло и 1-2 щипки зелени подправки и разтръсквам. Също остават хрупкави и свежо зелени и са много вкусни. Mоже също да се поръсят с пармезан или чесън.
[Изпробвана]
12 Ное 2015
снимки от
Angelova
виртуоз с тиган
[Автор на рецептата]
Снимка 1 2 Ное 2015

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.