Чугуннени съдове
- anitka9204
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср май 20, 2015 9:32 am
Чугуннени съдове
Здравейте,
от скоро съм в сайта, пък и в готварството съм сравнително нова, та за това реших да помоля професионалистите за съвет. Както вече споменах, от година насам съм се разготвила редовно, но определено ми е едно от любимите неща. Реших да го правя здравословно и качествено. Попрочетох тук и там, та реших, че чугунът ще е най-доброто решение, понеже разпределя топлината равномерно по целия съд и предполага готвене на по-ниски температури, което пък от своя страна е супер, защото се запазват витамините и минералите в продуктите, които използвам. Гледах Le Creuset, но те са много скъпи. За една тенджерка 600лв. не ми се дават. Спрях се на LAVA България. В сайта си имат страхотна презентация, и отзивите са добри, но някой от вас ползвал ли ги е? Какво Ви е мнението за тях? Пък и като цяло за чугуените съдове?
от скоро съм в сайта, пък и в готварството съм сравнително нова, та за това реших да помоля професионалистите за съвет. Както вече споменах, от година насам съм се разготвила редовно, но определено ми е едно от любимите неща. Реших да го правя здравословно и качествено. Попрочетох тук и там, та реших, че чугунът ще е най-доброто решение, понеже разпределя топлината равномерно по целия съд и предполага готвене на по-ниски температури, което пък от своя страна е супер, защото се запазват витамините и минералите в продуктите, които използвам. Гледах Le Creuset, но те са много скъпи. За една тенджерка 600лв. не ми се дават. Спрях се на LAVA България. В сайта си имат страхотна презентация, и отзивите са добри, но някой от вас ползвал ли ги е? Какво Ви е мнението за тях? Пък и като цяло за чугуените съдове?
- didkapan
- магьосник в кухнята
- Мнения: 12
- Регистриран на: пон мар 07, 2011 7:14 pm
- :: 20 рецепти от didkapan
- :: 53 снимки от didkapan
Здравей Анитка, и на мен преди време ми бяха дошли такива мисли. Доста се интересувах - не само в нета, но и в Технополис преди време имаше презентации на чугунени съдове... Дори моя позната си взе тенджера и тиган... Тиганът не го ползва, защото е прекалено тежък и си отлежава в килера й, тенжерата я ползва отвреме-навреме, но предвид тежестта й също не е много ползвана... И засега се отказах от идеята да си купувам, мисля че глиненото гърне, гювеча и йената върши същата работа, и са много по-евтини.
- anitka9204
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: ср май 20, 2015 9:32 am
Гювеча е гледжосан, а глеча отделя разни канцерогенни гадости, така че със сигурност не ми е опция. Виж йенското стъкло е супер. Единствения му недостатък е, че се чупи лесно. Аз лично съм си счупила вече две тави, но пък храната приготвена в него е страхотна! Все пак ще си купя една касеролка на LAVA, че са им на промоция в момента и ще докладвам. Благодаря за съвета
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет мар 18, 2021 1:59 pm
Някой има ли мнение за марката Берлингерхаус и тенджерите и тиганите, които се предлагат в България? На фаца го докарват много, но дали са качествени?
- Black_Beret
- магьосник в кухнята
- Мнения: 136
- Регистриран на: нед апр 10, 2016 3:13 pm
Див китаец...
Качеството според цената - а, отдавна е ясно, че качествените и евтини стоки са на различни щандове в магазина.
Качеството според цената - а, отдавна е ясно, че качествените и евтини стоки са на различни щандове в магазина.
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 221
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Погледнах в сайта им , и видях чугунени съдове с глазиращо покритие на чугуна. И що? да не ръждясва. Няма лошо, но... Ако е читав материала, не е порест, с обработка за корозия, това не е нужно. Преди година и половина си взех чугунена овална тенджера с капак, на друга марка, пак с такова лъскаво покритие и вече е направена на кашпа. Лошо топлоотдаване, въпреки покритието и олиото продуктите залепват, и познай като се изтъркат какво става... покритието се нарушава и както казва съпругът ми," Аз съм можела да сваля и тефлона на тигана" .
Имам чугунен тиган за палачинки на повече от 10 години, който е видял какво ли не. До момента съм го намаслявала най-много 4 пъти, т.е след миене много не ми е ръждясвал, просто мазното е попило в материала.
От цялата тази пледоария, разбирай, че лъскавички съдове с допълнителна обработка на чугуна не са за предпочитане.
Имам чугунен тиган за палачинки на повече от 10 години, който е видял какво ли не. До момента съм го намаслявала най-много 4 пъти, т.е след миене много не ми е ръждясвал, просто мазното е попило в материала.
От цялата тази пледоария, разбирай, че лъскавички съдове с допълнителна обработка на чугуна не са за предпочитане.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: пон авг 22, 2022 1:32 pm
petkolucky написа: ↑чет мар 18, 2021 2:33 pmНякой има ли мнение за марката Берлингерхаус и тенджерите и тиганите, които се предлагат в България? На фаца го докарват много, но дали са качествени?
Много съм доволен, имам два тяхни продукта, които изглеждат бая качествени !