Тъй като темата явно е интересна, а и по идея на tillia събрахме основните идеи в статия в енциклопедията - Какво да правим със стария хляб?.
Въпреки многообразието от предложения до тук сме сигурни, че има и какво още да се каже по въпроса, така че продължавайте дискусията тук (темата в "Тема на седмицата" е заключена, за да бъде всичко на едно място).
Sirena написа:Ето какво правя ако ми остане хляб - намазвам филиите с маргарин /масло/, поръсвам с пикантина, режа на малки кубчета и запичам във фурната - стават кубети за биричката.
Майка ми правеше мачкан от стар хляб. 2-3 филии хляб се накъсват на залчета и се запържват в масло, трябва повечко масло. Добавя се шунка или друг колбас (може и без него) и 3-4 яйца, малко сол, черен пипер или чубричка. Става чудесна и доста калорична закуска.
Сега се сетих в началото на промените,
когато имаше криза за хляб какво правех със старият хляб -
мокрех го с вода,намазвах го с олио и запичах във фурната
Децата ми много го харесваха,защото коричката му ставаше хрупкава.
Ядяхме го топъл!