По-принцип, преди бях доста капризна, обичах да си похапвам месце и наблягах главно на него, също така и на различните видове колбаси и т.н. Не сядах на масата ако нямаше месо. Отхвърлях много различни ястия без дори да съм ги опитвала. Но пък предполагам, че това е било просто някаква фаза, тъй като менюто ми вече коренно се промени и се разнообрази. В момента се опитвам да се храня здравословно и разнообразно. От около година насам рядко похапвам месо, за сметка на него ям много зеленчуци и плодове, млечни продукти, ядки. Майка никога не е била капризна, когато става въпрос за ядене, а пък баща ми все още си седи същия каприз. Двете с нея всичко си харесваме, а обикновено за него готвим отделна манджа.

Та, трудно ще ми е да си избера любими рецепти, тъй като всичко, което съм си готвила ми е било ужасно вкусно.
Но пък има нещо, в което съм напълно сигурна, и то е любовта на баща ми към баницата. Определено му е любима, обаче я харесва само както майка ми я готви - с точени кори, навити на хармоника. Майка пък много обича всякакви манджи с тиквички, или като цяло постни ястия. От майка се научих да си похапвам зеленчуци. Лично пък аз обожавам всичко приготвено с ориз. Оризът е на особена почит при мен.

Харесвам всички сортове, но без колебания мога да заявя, че черния императорски ориз ми е любим - особено когато е комбиниран с морски дарове и малко соев сос. Така както съм тръгнала с ориз, няма как да не спомена, че другата моя любов е сушито. Майка ми и баба ми, особено баба ми, все още са втрещени от този факт и изглежда все още не могат да проумеят как мога да похапвам сурова риба с такова удоволствие.

Аз и баща ми си падаме по морските дарове - скариди, миди, калмари и др. Всички у дома харесваме тестените изделия. Въпреки, че аз пазя талия и внимавам какво слагам в устата си, слюнките ми потичат, когато усетя аромата на домашно приготвен хляб. Питки, кифлички, кроасанчета, пици, мекици, баници, тутманици - всичко ни се харесва. Допадат ми сладникавите, но междувременно и лютиви сосове. Много харесвам салатите с пресни зеленчуци, също така и тези със зеленолистни зеленчуци, комбинирани заедно с различни сирена, плодове и ядки. Едни от любимите ми салати - спаначена салата с ягоди, синьо сирене, кашу и дресинг от балсамико; спаначена салата с ябълки, боровинки, козе сирене и орехи; салатка с пъпеш, синьо сирене, чедър, орехи и сушени плодове. Абсолютно безапелационно обожавам всякакви десерти, само сладко дай да е!

Не ми се отразяват особено добре на външния вид, в частност - лицето ми, и поради тази причина съм се опитала да сведа консумацията им до минимум. Това не ми пречи обаче да се глезя от време на време. Сладкишите са нещо с което не мога да се сбогувам просто така.

Обожавам най-различни кексове, реване, курабийки, торти, чийзкейк, баклава, мляко с ориз, мляко с гриз, крем карамел, английски фъч, всякакви рула с пълнеж, щрудел, тулумби, сладки салами, палачинки, целувки, пайове, пистачио с малини, суфле, тирамису, понички, мъфини, пестил, локум, десерти с извара, всякакви различни кремчета, сладкиши с плодове и т.н., много са за изреждане. И да, като цяло, фенка съм на сладките изкушения.

Харесвам и всякакъв тип паста. Мога да си похапвам спагети или макарони всеки ден. Лазанята е ново откритие за мен, но си я харесвам и нея. Често си готвим и различни видове варива - аз обичам леща, но да бъде по-гъстичка, като яхния. Бобът също си го харесвам. Супите също са добре дошли за мен - рибена супа, крем супа от червено цвекло, пилешка супа с къри, обикновена пилешка супа, таратор, гъбена супа, спаначена супа, супа с киселец, телешко варено, картофена крем супа, крем супа с микс от зеленчуци. Много обичам и зеленчуци запечени на скара или грил тиган. Любимите ми рецепти са безкрайни, за това просто ще се огранича до тук.