Кайма за скара

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
valik
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср авг 13, 2014 10:38 pm

Re: Кайма за скара

Мнениеот valik » ср авг 13, 2014 11:02 pm

Подправките за каймата:7-10гр./кг-черен пипер;10-15гр./кг-кимион.
Месете само с хубаво червено вино,не го жалете/но не се и оливайте/.Трябва да престои поне 10-12 часа.Премесвате отново,на скарата,в чинията и с червеното!
Приятен апетит и наздраве!
P.S.Ако се олеете-ползвайте кърпи или салфетки! Още веднъж приятен апетит и наздраве!


georgipaleksiev
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср юли 19, 2017 9:52 am

Re: Кайма за скара

Мнениеот georgipaleksiev » ср юли 19, 2017 10:10 am

Здравейте,
От повече от 20 години правя следната кайма за пържени кюфтета:
-свински бут без кост 800 грама
-свинска плешка без кост 500 грама
- телешки бут - 500 грама
смилат ми я в магазина и после аз действам:
В голяма купа разстилам каймата към страните и прибавям:
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1,5 ч.л. сол (после добавям още ако е нужно)
черен пипер - 1/2 ч.л.
чубрица - поне 2 ч.л.
МАЩЕРКА - 2 ч.л.
20 грама ракия
100 мл бира
лук - три големи глави, настъргани на едро ренде
хляб бял - 3 филийки, накиснати във вода и отцедени
разбърквам хубаво всички продукти и започвам да меся, като непрекъснато добавям по една шепа вода, т.е до края на месенето добавям около 400 мл вода.
Меся поне 10 мин и оставям в хладилника да престои най-малко 12 часа преди пържене! Колкото повече стои, толкова по-вкусна става каймата.
Преди да почна да пържа, я меся поне още 5 минути.
Загрявам тигана, добавям олио и правя средни по размер кюфтета, като ги запечатва от двете страни (около минута за всяка страна) и ги оставям да се пържат до добиване на кафява коричка. Кюфтетата така се надуват, че ако го одариш в масата, подскача!
Пробвайте и да Ви е сладко!


Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта