Знае ли някой, как се прави домашна юфка?
Не рецепта за цялата, залята и т.н., ами как се прави тестяната част, която се суши/пече сама?
Юфка
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Юфка
www.facebook.com/artandhobby
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Продукти:
10 яйца
500гр грис
1 литър сварено и охладено прясно мляко
сол и пшенично брашно/колкото поеме/
Приготвяне:
От всички продукти се омесва тесто,разделя се на малки топки и се оставя да престои около половин час.От топките се разточват не много тънки кори и се сушат на слънце.Когато изсъхнат добре,листите се препичат на фурна ,докато порозовеят като от време на време се разбъркват.Изпечените кори траят дълго и се съхраняват на сухо.
Тази рецепта е правена мноого пъти от моята баба и е много сполучлива.
10 яйца
500гр грис
1 литър сварено и охладено прясно мляко
сол и пшенично брашно/колкото поеме/
Приготвяне:
От всички продукти се омесва тесто,разделя се на малки топки и се оставя да престои около половин час.От топките се разточват не много тънки кори и се сушат на слънце.Когато изсъхнат добре,листите се препичат на фурна ,докато порозовеят като от време на време се разбъркват.Изпечените кори траят дълго и се съхраняват на сухо.
Тази рецепта е правена мноого пъти от моята баба и е много сполучлива.
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Деси, благодаря ти!
Наистина изглежда много работа! Аз пък си мислех, че е течно тесто, което се разлива на тънко и се пече. Нямам понятие, защо съм мислела така, може би скрита надежда? :oops:
Деси, вкарай рецептата при другите, да я има. Аз се поуплаших като я видях, но някой ден сигурно ще се навия да я пробвам.
Веси, домашното си е домашно, права си, в това съм убедена, ама пусто нямане на време и на умение!!!
Отложеното не е забравено, така че не съм се отказала!
Наистина изглежда много работа! Аз пък си мислех, че е течно тесто, което се разлива на тънко и се пече. Нямам понятие, защо съм мислела така, може би скрита надежда? :oops:
Деси, вкарай рецептата при другите, да я има. Аз се поуплаших като я видях, но някой ден сигурно ще се навия да я пробвам.
Веси, домашното си е домашно, права си, в това съм убедена, ама пусто нямане на време и на умение!!!
Отложеното не е забравено, така че не съм се отказала!
www.facebook.com/artandhobby
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Рали, баба ми я правеше от тесто за баница.Разточваше големи кръгове и ги слагаше в/у чаршафи да поизсъхнат толкова,че да могат да се вдигнат от чаршафа и да се сложат в тава и леко запичаше да станат бледо златисти.
Когато изстинат ги натрошаваше и ги съхраняваше в платнени торби.Ако искаш пробвай този начин - той е по-лесен.
Когато изстинат ги натрошаваше и ги съхраняваше в платнени торби.Ако искаш пробвай този начин - той е по-лесен.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 15
- Регистриран на: пет ное 23, 2007 1:08 pm
- :: 71 рецепти от beni
- :: 30 снимки от beni
Една рецепта и от мен. Всъщност научила съм я от майка си, а тя от свекървата на своята кръстница, която е била страхотна кулинарка.
Домашна юфка
15 бр. яйца
1/2 л. прясно мляко
почти 3 кг. брашно
Замесва се тесто, разточват се тънки кори, оставят се да заветрят и след това се режат на ивички. Изсушават се и се препичат леко във фурната.
Домашна юфка
15 бр. яйца
1/2 л. прясно мляко
почти 3 кг. брашно
Замесва се тесто, разточват се тънки кори, оставят се да заветрят и след това се режат на ивички. Изсушават се и се препичат леко във фурната.
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55