Мнение
от Aliana » пет фев 27, 2009 7:42 pm
И аз незнам, само в БИО-маркета има 70 сорта.
По видове са:
Прясно сирене - като Крема, Филаделфия, Екскуиза, но и изварата и Моцарелата се броят към него.
Меко сирене - Бри, Жерамон, Камембер, Сент Албре, Шом, но и саламурените сирена се числят към тях.
Кисело сирене - от квасено (пресечено) мляко. Харцер например.
Полутвърдо сирене на пити - маслено сирене и всички сирена с прораснал благороден мухъл, Рокфор, Бавария блу, Горгондзола и т.н.
Сирене на пити - Гауда, Едамер, Леердамер, Маасдамер, Тилситер и т.н.
Твърдо сирене - Пармезан, Ементал, Планинско сирене, Пекорино, Манчего, Грана Падано и т.н.
www.facebook.com/artandhobby