Украси на торти
-
- магьосник в кухнята
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
Re: Украси на торти
И аз не съм специалист, защото се занимавам от време на време по домашному.
Но съм купувала прилични бои за сладкарски цели от Фантастико - прахообразни са. И не са скъпи.
А освен това съм купувала и течни и прахообразни бои от едно малко магазинче - мисля, че надписа му беше Жанина (или Жанет), което се намира в началото на ул "Три уши" (София) - това е малката уличка, чието начало започва от първата спирка на трамвай № 5 зад съдебната палата. Тази отсечка на "Три уши" е между "Лавеле" и "Христо Ботев". Има куп интересни и не много скъпи неща - боите са между тях. Слага се по 1-2 капки или няколко прашинки - икономични са.
Успех!
Но съм купувала прилични бои за сладкарски цели от Фантастико - прахообразни са. И не са скъпи.
А освен това съм купувала и течни и прахообразни бои от едно малко магазинче - мисля, че надписа му беше Жанина (или Жанет), което се намира в началото на ул "Три уши" (София) - това е малката уличка, чието начало започва от първата спирка на трамвай № 5 зад съдебната палата. Тази отсечка на "Три уши" е между "Лавеле" и "Христо Ботев". Има куп интересни и не много скъпи неща - боите са между тях. Слага се по 1-2 капки или няколко прашинки - икономични са.
Успех!
- latino10
- магьосник в кухнята
- :: 220 снимки от latino10
CVETETO3101 много ти благодаря за информацията но ще сьм ти благодарна ако ми кажеш мога ли да си порьчам онлаин защото не сьм от София.
-
- магьосник в кухнята
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
latino10
Не вярвам, че имат сайт и търговия он-лайн. Сори!
Провери за всеки случай в справочника на Йоанка за магазините:
http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/
Пробвай, ако в твоите околности има Фантастико.
Успех!
Не вярвам, че имат сайт и търговия он-лайн. Сори!
Провери за всеки случай в справочника на Йоанка за магазините:
http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/
Пробвай, ако в твоите околности има Фантастико.
Успех!
- janova
- магьосник в кухнята
- :: 90 снимки от janova
LATINO1O,
Ето адрес на магазин за он–лайн търговия CooKiBooKi.
не съм поръчвала,но има много интересни предложения.
Ето адрес на магазин за он–лайн търговия CooKiBooKi.
не съм поръчвала,но има много интересни предложения.
- sbt03
- магьосник в кухнята
- :: 23 рецепти от sbt03
- :: 179 снимки от sbt03
С огромно закъснение отговарям. Дано все пак да е от полза - бои на Д-р Йоткер съм виждала в Кауфланд, Карфур, мисля че и в ЦБА могат да се намерят, а също и в Пикадили. Със сигурност в по-големи супермаркети. Ето и как изглеждат:
Има и на друга марка - Dolce Prima, не знам дали са добри, но пък имат и други продукти - есенции, бакпулвер, желатин и съм доволна.
Ето така изглеждат:
А в тази тема, някои дами споделят, че за сладкарски цели използват бои за яйца.
Има и на друга марка - Dolce Prima, не знам дали са добри, но пък имат и други продукти - есенции, бакпулвер, желатин и съм доволна.
Ето така изглеждат:
А в тази тема, някои дами споделят, че за сладкарски цели използват бои за яйца.
Моят блог - http://vinagi-vkusno.blogspot.com
- latino10
- магьосник в кухнята
- :: 220 снимки от latino10
МОМИЧЕТА много ви благодаря за информацията ще ми е от голяма полза.
- teditodorova
- магьосник в кухнята
- :: 67 рецепти от teditodorova
- :: 406 снимки от teditodorova
Здравейте и от мен ! Казвам се Теодора . От скоро съм в сайта . Обичам много да готвя , голям фен съм на 24kitchen и следя с интерес рецептите там . Отскоро се пробвам в сладкарството , което винаги съм смятала , че ми е слаба страна . Но имам голямо желание да се науча . Тази тема ще е от голяма полза и на мен и ще я ета с интерес . Благодаря за създателя и .
Мама на две страхотни деца, изпитател в кухнята и луд фен на Рудолф Ван Веен В редките дни, когато имам време, обичам да прекарвам в кухнята. Готвенето е изкуство!
- teditodorova
- магьосник в кухнята
mami48 написа:Ани, много добра тема - предлагам ти по лесен вариант за изработване на фигурки - парено тесто или така нареченият Марципан Варна - приготвя се от - 100гр.вода,50гр.масло или олио,100гр.брашно,пудра захар - водата и мазнината се кипват,сипва се цялото количество брашно, бърка се енергично до получаване на топка,охлаждаме тестото не напълно и започваме омесване с предварително пресятата пудра захар, тестото не трябва да е много твърдо - съхранява се дълго време в хладилник - в целофанови торбички, оцветява се отлично, за изработка на елхички,зайчета, патенца и различни цветя са ти неоходими само едни малки ножички, дано съм ти била полезна.
Пробвах веднъж да направя украса с парено тесно , вместо с фондан , но изобщо не ми се получи . За каква украса по-точно може да се използва >
Мама на две страхотни деца, изпитател в кухнята и луд фен на Рудолф Ван Веен В редките дни, когато имам време, обичам да прекарвам в кухнята. Готвенето е изкуство!
- teditodorova
- магьосник в кухнята
И аз знам за Йоткер , е са хубави . Но само веднъж ми се наложи да търся и не можах да ги намеря никъде . Дори в Метро ги нямаше .sbt03 написа:Здравей!
Не съм специалист и нямам опит с такива украси, но много хора съм забелязала (от форуми и блогове), че използват сладкарски бои на Д-р Йоткер. Може би са добри, макар може би малко по-скъпи.
- neli1100
- магьосник в кухнята
- :: 181 рецепти от neli1100
- :: 619 снимки от neli1100
latino10,снимките които си публикувала на торти към ,,украси и декорации,, са повече от перфетни-страхотни декорации!
Декорациите са страхотни и за тях се използват подбрани бои и материали,и инструменти.Вижда се ,че и фондана ти е много добър.
Аз,се възхитих от това ,което си ни показала!
Узадачена съм от отклончивите ти коментари,имайки предвид това което се вижда
от снимките-профисионални изпълнени декорации.
Поздравявам те за усета !
Декорациите са страхотни и за тях се използват подбрани бои и материали,и инструменти.Вижда се ,че и фондана ти е много добър.
Аз,се възхитих от това ,което си ни показала!
Узадачена съм от отклончивите ти коментари,имайки предвид това което се вижда
от снимките-профисионални изпълнени декорации.
Поздравявам те за усета !
"Плачех, че нямам обувки, докато не видях човек, който нямаше крака." Неизвестен автор.