Мнение
от Aliana » чет фев 26, 2009 12:28 pm
Както виждате, изчаках до сега. Чаках заемане на позиция от стана на Милена и от страна на VG.
...............................................................................................................
Милена,
Естествено и ти, като всички свободни хора, имаш право на собствено мнение. Но това право се разпростира само до там, където започват правата на останалите. Правото им на достъп до информация, правото им на ненакърнено достойнство, правото им на свободно общуване. Без да бъдат обиждани. С какво право ти си решила да пишеш обидни думи и мъгляви обвинения, е необяснимо.
От завчера, от както ти направи лошото си мнение си за този сайт и за хората в него достояние на всички, навлезе смут. Това е единственото, което постигна. Ти да излееш дълго натрупвания си яд, а другите да се питат, всеки по отделно, дали не си имала предвид точно тях! Не знам дали админите получиха ЛС, но аз получих много от няколко участници. С тях имам личен контакт и извън сайта, по скайп или телефонен. Резюме: Всички, без изключение, сме възмутени от становището ти, от тона ти и от подбора на думи. И искаме да знаем следното:
1.Кои нови теми имаш предвид, които нямат общо с кулинарията? Ако обичаш, кажи ги открито, за да знаят и админите, че според теб не са си свършили работата както трябва, не са ги преместили или изтрили, както явно ТИ смяташ, че е трябвало да бъде.
2.Самата ти пишеш, че трябва всеки да се замисли какво пише и какво трябва да пише. Ами ти как не прочете писанието си, преди да цъкнеш “прати”?! Да видиш какво си писала и дали е трябвало да го напишеш?!
3.Толкова много хора те хвалят, отнасят се приятелски към теб, четат ти рецептите, показват интерес. А от твоят постинг личи, че отдавна си таяла тази неприязън и раздразнение. Към кого и по каква причина? Какво те подразни до такава степен, че намери решение в анонимните нападки?
Освен това аз искам да допълня нещо.
Кулинарията е ОТ хора ЗА хора. Кулинарията е един от изтънчените продукти на съвместният човешки живот и изразява загриженост, заинтересованост, уважение и благосклонност към останалите.
Точно това е етиката на кулинарията и едно от основните й правила!!! След като пишеш за правила и норми на кулинарияра, би трябвало да го знаеш!
Да обиждаш анонимно (и по този начин ВСИЧКИ): наричайки хората и техните мнения глупави, обвинявайки ги, че нямат ниво, твърдейки, че мненията са некомпетентни, без да уточниш кои точно, без да аргументираш, без да се обосновеш, наричайки активността им дразнеща и досадна.... и всичко това, криейки се зад анонимността на интернет ..... ти така, четейки това в момента, достойно ли го намираш?
Рискувам (отново) да те подразня, но: в инернет човек трябва да се държи така, както и в реалният живот, да казва и твърди само това, което и в реалният живот би казал и отстоявал, очи в очи.
Дълго ми е писанието, но го премете като събирателно мнение на няколко души.
Те могат да се обадят открито, ако решат.
www.facebook.com/artandhobby