още идеи........
http://zoebakes.com/2011/06/22/beehive- ... ttercream/
http://recipecardbox.tumblr.com/post/53 ... ses-source
http://www.notmartha.org/archives/2008/ ... acon-cups/
http://www.goodcocktails.com/jello_shot ... _shots.php
http://www.wikihow.com/Make-Watermelon-Jello-Shots
Цветя от желатин
http://www.international-handmade.info/ ... t-jelatin/
Мексиканска традиция е да се приготвят цветя от желатин в сладкарница Canela Bakery, намираща се в град Гейтерсбург ( близо до Вашингтон).
Собственичката на сладкарницата Росарио Гамбоа (Rosario Gamboa) е майстор в приготвянето на желатинови цветя. Тя ги продава в своята сладкарница и в магазина Montgomery Farm Women’s в гр. Бетесда.
Смес от желатин, хранителна боя, есенция и подсладено кондензирано мляко се впръсква с помощта на специални игли в купички с току що приготвен прозрачен желатин.
....
http://pinterest.com/pin/114560384240916702/
http://pinterest.com/pin/114560384242137923/
http://www.ideasy.org/egg-cooking-idea/
http://stickafork.net/2011/04/triple-ch ... sse-cakes/
http://pinterest.com/pin/4292562116269891/
http://pinterest.com/stacyrosas/creative-cooking-ideas/
http://pinterest.com/stacyrosas/creative-cooking-ideas/
http://pinterest.com/stacyrosas/creative-cooking-ideas/
http://quick-dish.tablespoon.com/2011/0 ... ge-wedges/
http://quick-dish.tablespoon.com/2013/0 ... t-muffins/
http://quick-dish.tablespoon.com/2012/1 ... t-muffins/
Идеи и креативност в снимки
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Веси, благодаря ти - много интересни идеи ни показваш
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Да украсим чрез молекулярна кухня....ето и някои идеи
Агар-агар 1 саше (2 гр.)
Поставете чаша зехтин във фризера за най-малко 30 минути.
В тиган смесете балсамико оцет-150 мл.,тъмен с агар-агар и кипнете.
Излейте оцета в купа и напълнете пипета или спринцовка .
Пускайте капки оцет в студена чаша със зехтин. Ако ползвате спринцовка, задръжте я успоредно на масата и така капвайте.
С решетъчна лъжичка ги съберете, така получените перли ги сложете във вода- да изплакнете. Сервирайте на желаното ястие.
http://www.moleculargastronomynetwork.c ... earls.html
на адреса на източника има видео
от Диня
http://toastable.com/2010/08/watermelon ... astronomy/
http://www.notcot.com/archives/2008/07/ ... -pearl.php
http://www.thelonebaker.com/journal/201 ... earls.html
http://www.sprinklebakes.com/2012/07/de ... cular.html
http://www.molecularrecipes.com/spherif ... black-tea/
http://pinterest.com/pin/26036504067297014/
http://pinterest.com/devlourent/molecular-gastronomy/
http://www.saltyseattle.com/2011/02/egg ... e-a-hater/
http://chezalaska.com/blog/?paged=2
[youtube]http://youtu.be/zibZDijCT3E[/youtube]
шоколадови перли
[youtube]http://youtu.be/Ua5v_Es3zs4[/youtube]
Агар-агар 1 саше (2 гр.)
Поставете чаша зехтин във фризера за най-малко 30 минути.
В тиган смесете балсамико оцет-150 мл.,тъмен с агар-агар и кипнете.
Излейте оцета в купа и напълнете пипета или спринцовка .
Пускайте капки оцет в студена чаша със зехтин. Ако ползвате спринцовка, задръжте я успоредно на масата и така капвайте.
С решетъчна лъжичка ги съберете, така получените перли ги сложете във вода- да изплакнете. Сервирайте на желаното ястие.
http://www.moleculargastronomynetwork.c ... earls.html
на адреса на източника има видео
от Диня
http://toastable.com/2010/08/watermelon ... astronomy/
http://www.notcot.com/archives/2008/07/ ... -pearl.php
http://www.thelonebaker.com/journal/201 ... earls.html
http://www.sprinklebakes.com/2012/07/de ... cular.html
http://www.molecularrecipes.com/spherif ... black-tea/
http://pinterest.com/pin/26036504067297014/
http://pinterest.com/devlourent/molecular-gastronomy/
http://www.saltyseattle.com/2011/02/egg ... e-a-hater/
http://chezalaska.com/blog/?paged=2
[youtube]http://youtu.be/zibZDijCT3E[/youtube]
шоколадови перли
[youtube]http://youtu.be/Ua5v_Es3zs4[/youtube]
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Веси, ти си невероятна,благодаря ти мила.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 7
- Регистриран на: нед окт 14, 2012 12:17 pm
- :: 26 рецепти от vkusnahapka
- :: 72 снимки от vkusnahapka
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
ахххххххх.........направо ме хвана страх...........е какво ли не съм виждала....но тази змииска торта ме разби