Иве, какво стана, мила? Пристигна ли Пламен? Дано не тръгнат момчетата, дано са разумни!
Бони, това е положението сега:
Направихме дупка в тавана, за да направим диагноза, да видим, защо мазилката се издува и става на мехури. Оказа се, че тавана е от УБС, и е захванат от долната страна на напречните греди, които имаме и в хола. На горната страна на гредите беше положен втори таван, от летви. Разстоянието между двата беше натъпкано със стъклена вата. Явно за топлоизолация. Обаче гредите имаха лекета от мокрота. Филип беше на работа и ми каза аз да съм вземела решение. Аз се кекнах на покрива, повдигах пробно керемиди и стана ясно, че не са изолирани отдолу, нямаше тази специална хартия. И какво да правя, взех решение да се махне абсолютно всичко, да се изолира покрива непосредствено под керемидите и да не се прави таван, а да се спечели височина и да се сложат платките директно на покрива, да се измажат и боядисат.
На заден план се вижда как е махната издутата мазилка. Това беше снощи.

Начало на акцията по отстраняване на тавана
Изхвърлихме 3 кубика УСБ и 13 чувала стъклена вата. Боде ми очите, сърби ме цялото тяло, въпреки, че бях с очила, с дълги дрехи и с маска за дишане. И помагах само да ги носим, не съм работила!!!
Сега изглежда така:
Тук може да се види, как е капала вода от керемидите. Точно до кабелите с тока има петна от вода
Момичета, с този сняг сте много коледни и направо ви завиждам ... Естествено дано не спре тока и да няма неприятности, дано всички са разумни и не се случват лоши неща! Но е много красиво!
Утре момчетата ще дойдат за последно, ще изолират покрива и си тръгват за БГ. Ще продължат да работят на 07.01.13, живот и здраве
На всички лека нощ и много целувки