Да, да, да!
Помня ги с много топли чувства. Първата ми попадна случайно, един път бяхме на море в Ахтопол и там я видях. Беше втората от поредица 6 малки книжки, нещо на тема източни бойни изкуства... От тогава много се запалих, купувах всички, които можех да намеря, дори някои от продавачите на Славейков ме познаваха, само кате ме видеха да минавам ми сочеха новите книги-игри
Прекарал съм неизброими часове в четене-игри, особено любими ми бяха в стил фентъзи. Когато пораснах този жанр замря, не знам защо

Не ми се вярва компютърните игри да са го "убили", сигурно са имали негативно влияние, но в един момент книгите-игри просто изчезнаха...
Когато понаучих английски започнах да търся книги-игри в "оригинал", защото предполагах, че повечето са превод. Оказа се, че голямата част от публикуваните в България всъщност са писани от български автори - имената, които Efix е споменал (а някои от тях даже са един и същи човек

). В англоговорящите страни книгите игри са били популярни преди няколко десетилетия, а и в малко по-различна форма. Там повечето книги-игри са имали и табло за игра с фигурки и зарчета, (като "Не се сърди човече"), а книгата е била основно за инструкции и по-детайлна история към играта. Естествено, такива настолни игри е най-забавно да се играят от няколко човека заедно. На мен повече ми допада нашият вариант - история, където сам решаваш какво се случва... Ех, спомени