
Тъй като срещам трудности при някои описания на рецепти, ви моля за обяснение.
Как се казва новороденото на кравата до едногодишна възраст?
Когато се каже телешко, се разбира тъмното, червено месо, което има нужда от дълга топлинна обработка.
Месото от младите животни е светло, като свинското, много крехко, има съвсем различен вкус и му е достатъчна кратка топлинна обработка, като прочутият Виенски шницел.
Прясно месо от младото животно, истинското Телешко : http://www.ama-marketing.at/index.php?i ... =1&print=1
А тук това, на което се казва телешко, а което всъщност е говеждо: http://www.marions-kochbuch.de/zutat/rindfleisch.htm
Благодаря!
Ралица
* Поправката след като се уточнихме за телешко и говеждо според възрастта на животното. Моят въпрос трябваше значи да е " Как се казва телето, след като навърши година"?