Здравейте!
В понеделник ще празнувам рождения си ден. Искам да направя просто студен бюфет, на който всеки да може да се обслужва. Ще бъдем общо 11 възрастни и моят 4-годишен племенник. Другите деца са малки и няма да се хранят от бюфета.
Решила съм да направя:
Кьопоолу или Баба Гануш с тахан
Снежанка с прясна краставица
Хумус-пастет - II вид
Тахини (сос)
Хтипити
Пастет от риба тон с царевица и грах
Искам да направя 2 салати, едната ще е Табуле, другата ... още не съм решила, давайте идеи.
Освен това искам да има някакво месо и една баница смятам да направя, само дето не съм решила каква да е. Който иска ще може да си я топли в МВ.
Условието е в продуктите да няма свинско месо и нещата ако може да са български, защото достатъчно чужди има.
Гостите ми са евреи, араби, гърци, българи, германци и един италианец - и искам от всяка кухня да има по нещо. За сега нямам италианско мезе, но сигурно ще направя най-голямото клише - Салата Капрезе.
Искам да приготвя всичко предварително (по възможност), защото всеки ден съм на работа, а само в понеделник почивам и не искам да прекарам деня в кухнята, а и да умирисвам жилището преди да дойдат гостите... не е кой знае колко приятно и за тях
Ще се радвам на идеите ви!
Идеи за студен бюфет
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Идеи за студен бюфет
www.facebook.com/artandhobby
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 67
- Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
- :: 6 рецепти от mis_val
- :: 152 снимки от mis_val
Рали,аз нямам опит с организацията на бюфет,но веднага щом прочетох,че племенника ти ще присъства се сетих за Соленки Мариета,които откакто правих за пръв път винаги присъстват на масата като ходя на рожденни дни на роднини и приятелки.Правя ги за децата,но всички възрастни ги харесват и ме питат за рецептата и най-важното може да ги приготвиш от предния ден.Само последния път като ги правих с един по-мазен кашкавал и нямаха много добър "търговски" вид,но са много вкусни,а пък и това е друга тема
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Рали и аз да се включа когато посрещаме гости разчитаме на разнообразието,всеки има различен вкус,а при теб дори са от различна националност не ,че моите като са все българи не са ме поставяли в шах ,но като си ги познаваш е по лесно избираш и приготвяш неща които обичат а между тях вмъкваш,,изненадата на домакинята,,........аз така на първо четене се сетих за сварени картофи нарязани на филии и отгоре със щпицован пастет от сирене и подправки ;пастет от синьо сирене направен на топчета и оваляни в орехи,пълнени яйца,пънчета от палачинки,чери доматчета с козе сирене-камембер,прошуто с пъпеш, а за салата ,,Градинска салата,,
150 г зеле,2 червени чушки,2 зелени чушки,1 морков,1 гл червен лук,100 г пресни гъби,зелена салата.За винегрета;100 мл зехтин,30 мл оцет,2 скилидки чесън,2 стърка копър,2 стръка магданоз,1 с.л горчица 1 щипка сол-всички съставки за винегрета се пасират.
В голяма купа се слага зелето на тънки жулиени,чушките на колелца,морковът на тънки ивички.наситнената салата-аз я накъсвам и лука на тънки колелца.Гъбите се задушават в малко масло и се добавят,залива се с дресинга и се обърква и сол на вкус количеството е за 2 порции у дома
Приятно приготвяне на трапезата,ще чакаме да разказваш!!!!
150 г зеле,2 червени чушки,2 зелени чушки,1 морков,1 гл червен лук,100 г пресни гъби,зелена салата.За винегрета;100 мл зехтин,30 мл оцет,2 скилидки чесън,2 стърка копър,2 стръка магданоз,1 с.л горчица 1 щипка сол-всички съставки за винегрета се пасират.
В голяма купа се слага зелето на тънки жулиени,чушките на колелца,морковът на тънки ивички.наситнената салата-аз я накъсвам и лука на тънки колелца.Гъбите се задушават в малко масло и се добавят,залива се с дресинга и се обърква и сол на вкус количеството е за 2 порции у дома
Приятно приготвяне на трапезата,ще чакаме да разказваш!!!!
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Малко идеи и от мен.
Пълнени яйца е първото, което ми идва на ум:
Пълнени яйца със сирене и краставица
или за повече направо:
Пълнени яйца - безмесни
Пълнени яйца с месо колбаси
Топчета от сирене - бързо и лесно, подправките може да са различни, на вкус. В тази рецепта конкретно има чесън, едва ли най-подходящото за събиране на повече хора
Руло от кашкавал с колбас и сирене
Шункови рулца с извара - шунковите рулца са популярни. Може да се напълни шунка или друго филе, нарязано на тънко, а плънката може да е от извара, натрошено сирене, Рикота, смесено с други сирена, ситно нарязани яйца или зеленчуци, подправки.
Още едно руло, рецептата е добавена и от теб, само да ти я напомня - Студено хлебно руло Ордьовър
Малко повече играчка, но пък доста ефектно и с това сирене, като е студено се реже на доста прилични резени:
Драно пиле
Вместо да правиш цяла баница и да режеш, може да направиш банички, като тези, например: Банички за гости
Мисля още за рецепти, които са ми правили впечатление да са подходящи, ще пиша пак
Пълнени яйца е първото, което ми идва на ум:
Пълнени яйца със сирене и краставица
или за повече направо:
Пълнени яйца - безмесни
Пълнени яйца с месо колбаси
Топчета от сирене - бързо и лесно, подправките може да са различни, на вкус. В тази рецепта конкретно има чесън, едва ли най-подходящото за събиране на повече хора
Руло от кашкавал с колбас и сирене
Шункови рулца с извара - шунковите рулца са популярни. Може да се напълни шунка или друго филе, нарязано на тънко, а плънката може да е от извара, натрошено сирене, Рикота, смесено с други сирена, ситно нарязани яйца или зеленчуци, подправки.
Още едно руло, рецептата е добавена и от теб, само да ти я напомня - Студено хлебно руло Ордьовър
Малко повече играчка, но пък доста ефектно и с това сирене, като е студено се реже на доста прилични резени:
Драно пиле
Вместо да правиш цяла баница и да режеш, може да направиш банички, като тези, например: Банички за гости
Мисля още за рецепти, които са ми правили впечатление да са подходящи, ще пиша пак
- irinchicata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 342
- Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
- :: 49 рецепти от irinchicata
- :: 187 снимки от irinchicata
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=646.15
http://amira-leyla.blogspot.com/2010/03 ... kuhnq.html
http://www.hrani.bg/articles/view/3/275
http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/t ... %BB%D0%B5/
http://kulinarenelixir.blogspot.com/201 ... st_23.html
Има още много неща в нета Салатата може да е традиционна шопска(българска).Бирата или десерта може да са немски.Пилето -гръцко Ризотото ще се хареса и на евреите и на италианците.Ами мога само да ти пожелая-УСПЕХ
http://amira-leyla.blogspot.com/2010/03 ... kuhnq.html
http://www.hrani.bg/articles/view/3/275
http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/t ... %BB%D0%B5/
http://kulinarenelixir.blogspot.com/201 ... st_23.html
Има още много неща в нета Салатата може да е традиционна шопска(българска).Бирата или десерта може да са немски.Пилето -гръцко Ризотото ще се хареса и на евреите и на италианците.Ами мога само да ти пожелая-УСПЕХ
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Идеите за салата и предястия са ти дали останалите.
Виждам, че са ястие с месо е посочено само "Драно пиле".
Въпреки, че терина не е от националната кухня на гостите, нито от нашата национална кухня , е много подходящ - консумира се изтуден и има вътре месо с зеленчуци.
Пробвала съм това и става вкусно :
http://www.menumag.bg/recepta/zheliran-pileshki-terin
Както и това, като сложих парченца пилешки гърди вместо шунка и грах вместо кисела краставичка.
http://www.menumag.bg/recepta/gyben-terin
Друг вариант е Пилешки пастет , който е пак от рода на терините и е немска рецепта . Става и с друг вид спанак .
Пилешки пастет
Виждам, че са ястие с месо е посочено само "Драно пиле".
Въпреки, че терина не е от националната кухня на гостите, нито от нашата национална кухня , е много подходящ - консумира се изтуден и има вътре месо с зеленчуци.
Пробвала съм това и става вкусно :
http://www.menumag.bg/recepta/zheliran-pileshki-terin
Както и това, като сложих парченца пилешки гърди вместо шунка и грах вместо кисела краставичка.
http://www.menumag.bg/recepta/gyben-terin
Друг вариант е Пилешки пастет , който е пак от рода на терините и е немска рецепта . Става и с друг вид спанак .
Пилешки пастет
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
Здравей Рали Тоооооолкова много идеи са ти дали . Аз само искам да ти кажа , че на работа ме карат често да им правя спаначено руло , което е тук от сайта и стана любимо на всичките ми колешки / а и с пълнежа може да се импровизира много/ . И друго , когато правя рожденния ден на сина ми понеже тук има моного нации и аз се съобразявам естественно с всички първо ми свършват хапките /тартине/ с риба тон . Можеш да купиш готово пате от риба тон и да го използваш за украса с тубичката направо си правиш розички ефектно е и се съчетава много добре с розички от краставица . С белачката за картофи правя тънка ивица от краставичка и от нея розичка а в средата на розичката доматчета даттерини , които са по малки и по вкусни от чери доматчетата при вас сигурно ги има . Успех мила и много много весели мигове и усмивки ти пожелавам