xevi написа:само да добавя rib eye fillet Е рибицата.

ами аз точно това и написах по повод обяснението на Рали..че това е рибица..а между другото също грешите по отношение на крехкоста на месото..телешкото е по сухо и по безвкусно.мирише малко на пръст когато се готви..но,говеждото е по крехко точно поради наличието на мазнинка в мускулатурата..и затова хората го предпочитат пред телешкото..Другото което е на запад телешко месо се води -месо получено от телета на 6-8 месеца които се угояват точно за тази цел,а говеждо месо се получава от телета на 8 -20 месечна възраст.Телето става крава чак на 2 години..от 1 до 2 годишна възраст се наричат-мъжките данаци,а женските юници..Другото което е по важно при нас в БГ месото е 10 пъти по-чисто от това което се предлага на запад..защото там индустрията е с много бързо темпо,потреблението на този вид месо е доста голямо и така ги надуват с антибиотици,витамини че направо са си ходеща аптека...Съдя по това как си отглеждам бройлери..изпробвано-за 2 месеца 3-3,500кг бройлер хранен само със стартерна смеска и ежедневно даване на лекарства и витамини..и 2,500-3 кг бройлер за 3 месеца гледане и хранен само с чист фураж(изключение правят първите 20 дена)и само на 3-4 пъти даване на селет и витамини-без антибиотици.Е при това положение..ако съм производител на месо аз ще фалирам за половин година..

Така че всичкото месо си е телешко..зависси от възрастана говедото..Пак възрастта е от значение при агнешкото,шилешкото и овчето месо.А бе много мога да ви говоря и за разликите във свинското месо на женско,мъжко прасе и на нерез.

Та съветът ми е купувайте си само вратни пържоли ако искате да ядете хубаво месо и другото което е по-важно всички лекарства се трупат точно в рибиците,бон филето и бутовете..вратът е най чистото месо..а и от него се правят оригиналните шишчета..