Пека блатове за торта, че утре ще имаме гости да си подсладим душичките
Хубав ден









Това ястие е КУС-КУС смляно жито на дребно обработено с брашно и вода.Готви се на пара със специална тенджера.
РУЖДА-невероятно вкусно ястие,роднина на кадаифа но с по -широки дълги ленти.В двете ястия присъстват тиквата, много лук и нахут-страгали накиснати за едно денонощие и преди да ги пусни в тенджерата да ги готви мъжът ми аз отделям една шепа смилам със зехтин и мед на каша използвам като натурална маска за лицето,препоръчвам ви я ,лицето става гладко ,свежо като на девойка.
ОСБАН-това ястие е роднина на нашия бахур,прави се от агнешки дреболии и месо с много пресен лук,магданоз,ориз и картофи ситно нарязани .Във всяко ястие присъства лютия пипер.
БАЗИН-това ястие прилича на качамака по начин на приготвянето,приготвя се от ръжено или друго брашно, топка полята със сос ,яде се със ръце но ние го ядем с вилица като се мачка за да се смесе със соса.Невероятно вкусно ,трудно за приготвяне и чакаме някой от местните да го приготви и подари!Това е една малка часаст от ястия от арабската кухня в Либия. 