Да ви питам нещо...
Аз никога не отцеждам патладжаните и типичният им вкус много ни допада. Обичам патладжани във всякакъв вид - от кьопоолу до имам байълдъ. Обаче.... Обаче винаги ги обработвам топлинно, докато почти се разпаднат (или когато ги пека цели - да се слегнат). Защото се страхувам, че ако останат стегнати ще са още сурови и понеже толкова много чета навсякъде за прословутата "горчилка", ми се е втълпило, че сурови са отровни... Знам, че може да ви звучи смешно. Но по тази причина например никога не правя и не ям панирани на шайби патладжани.
Та моят въпрос е - отровни ли са сурови патладжани и кога фактически патладжанът вече не е суров (надявам се, че се изразявам разбираемо)
 ?
 ?Поздрави!
Ралица

Така,че смело си панирай патладжанче..няма страшно..от личен опит го казвам
 Така,че смело си панирай патладжанче..няма страшно..от личен опит го казвам  

На мен наскоро ми пламнаха ръцете от патладжани, не по дланите, а от горната страна на пръстите и по китките! Докато не се измих със сапун, не се махна паренето. Така че сурови да ги пробвам - не вярвам някога да се реша  :/  :/  :/  Но панирани сигурно ще се навия!
 На мен наскоро ми пламнаха ръцете от патладжани, не по дланите, а от горната страна на пръстите и по китките! Докато не се измих със сапун, не се махна паренето. Така че сурови да ги пробвам - не вярвам някога да се реша  :/  :/  :/  Но панирани сигурно ще се навия! Сигурно сортовете тук на пазара са такива, не знам. Иначе на външен вид са си съвсем нормални, черни патладжани. Виждала съм и съм пробвала и други сортове, но понеже ги убивам от готвене  :oops: ... голяма разлика няма за мен.
  Сигурно сортовете тук на пазара са такива, не знам. Иначе на външен вид са си съвсем нормални, черни патладжани. Виждала съм и съм пробвала и други сортове, но понеже ги убивам от готвене  :oops: ... голяма разлика няма за мен.

Не му се притеснявай. Едни патладжанени рулца не ми се опекоха добре - отровни не бяха, но не са толкова вкусни като добре опечените.
 Не му се притеснявай. Едни патладжанени рулца не ми се опекоха добре - отровни не бяха, но не са толкова вкусни като добре опечените.