Провал в кухнята! [2]
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Голяма история, нямам думи!
Аз сигурно бих се травматизирала от такъв публичен провал... :shock: :shock: :shock: И бих травматизирала и колежката така, че да помни и тя!
Как няма да ти се засегне честта, че и при такава безмилостна аудитория при това....ужас, ужас!
Само ти завиждам за условията, които описваш! И аз бих искала да вилнея в такава кухня
Надявам се поне си се насладила през цялата почивка на лукса, въпреки утежнения старт!
www.facebook.com/artandhobby
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 221
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Всъщност почивката мина доста добре. Мястото беше / базата най- вероятно е продадена на някого, защото предприятието го приватизираха и разпродадоха голяма част от него/ ,
може би все още е уникално красиво , съчетание от Балкан / източния дял на Стара планина/ и сладководна вода - красота , релакс и спокойствие в малко селце.
Наистина ми хареса да готвя в такава кухня , но само за седмица.
Историята я помня добре , а същата тази колежка каза :
- Защо им се " вързваш" , останалите гледат че се впрягяш и те ядосват. Голяма работа . Нали всичко се изяде и си сипваха по 2-3 пъти от супата. Аз откъде да зная , че месото на кокошките се вари предварително. Не ти казах , за да не ми се караш, че не съм взела пилета!
Вярвам и , въпреки че беше по възрастна от мен - има такива хора, които са винаги на някакви диети, а в къщи им готви някой друг - я майката , я свекървата .
може би все още е уникално красиво , съчетание от Балкан / източния дял на Стара планина/ и сладководна вода - красота , релакс и спокойствие в малко селце.
Наистина ми хареса да готвя в такава кухня , но само за седмица.
Историята я помня добре , а същата тази колежка каза :
- Защо им се " вързваш" , останалите гледат че се впрягяш и те ядосват. Голяма работа . Нали всичко се изяде и си сипваха по 2-3 пъти от супата. Аз откъде да зная , че месото на кокошките се вари предварително. Не ти казах , за да не ми се караш, че не съм взела пилета!
Вярвам и , въпреки че беше по възрастна от мен - има такива хора, които са винаги на някакви диети, а в къщи им готви някой друг - я майката , я свекървата .
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Важното е, че сте прекарали добре и си имате незабравим(и) спомен(и) !
На мен ми се случи вчера нещо - то не е точно провал в кухнята, но точно толкова неприятно.
Ние често ходим на покупки до Холандия, на около 110 км е и има съвсем различни стоки в сравнение с тукашния пазар. А е и по-евтино, така че си струва. Вчера пак отидохме на пазар до там, но аз нямах много време, всъщност имах само 1 час, защото в 17 часа пак бях на работа. През цялото време само се притеснявах, дали няма да попаднем в задръсване на връщане. Без много да мисля, само слагам в количката това, което винаги купувам - безбройни видове фла, холандски хлябове, фруктови млека и т.н. В един момент видях мляко с ориз, няколко пъти вече се сблъсквам с него, но по принцип такива неща си ги правя сама и не купувам. Вчера обаче си казах - защо пък не? И го грабнах разсеяно.
Снощи след работа, в 23 часа, се прибирам и съм прегладняла, ама страшно. Моят син си имал гостенин и омели манджата така че аз решавам да си сипя мляко с ориз. Синът ми и той се записа директно. Сипах две купички, тръшкам се на дивана, гребвам , кусвам и ... ужас! Това мляко с ориз е без никаква захар! Отвратителен "вкус" или по-точно липса на вкус, консистенцията - водниста, оризът - разварен.... Синът ми измуча възмутено и хукна да плюе, аз го последвах.... Разгледах после пакета, но аз не знам холадски... от картинката аз лично разбирам, че е натурално мляко с ориз, а ако искаш, можеш да му сложиш кафява захар или крокан. Сложихме си ние захар, синът сложи и канела, но стана... безвкусни, разварени зърна ориз в сладък воднист сос. Абе - във всички случаи провал в купата!
Ето го супер продукта
На мен ми се случи вчера нещо - то не е точно провал в кухнята, но точно толкова неприятно.
Ние често ходим на покупки до Холандия, на около 110 км е и има съвсем различни стоки в сравнение с тукашния пазар. А е и по-евтино, така че си струва. Вчера пак отидохме на пазар до там, но аз нямах много време, всъщност имах само 1 час, защото в 17 часа пак бях на работа. През цялото време само се притеснявах, дали няма да попаднем в задръсване на връщане. Без много да мисля, само слагам в количката това, което винаги купувам - безбройни видове фла, холандски хлябове, фруктови млека и т.н. В един момент видях мляко с ориз, няколко пъти вече се сблъсквам с него, но по принцип такива неща си ги правя сама и не купувам. Вчера обаче си казах - защо пък не? И го грабнах разсеяно.
Снощи след работа, в 23 часа, се прибирам и съм прегладняла, ама страшно. Моят син си имал гостенин и омели манджата така че аз решавам да си сипя мляко с ориз. Синът ми и той се записа директно. Сипах две купички, тръшкам се на дивана, гребвам , кусвам и ... ужас! Това мляко с ориз е без никаква захар! Отвратителен "вкус" или по-точно липса на вкус, консистенцията - водниста, оризът - разварен.... Синът ми измуча възмутено и хукна да плюе, аз го последвах.... Разгледах после пакета, но аз не знам холадски... от картинката аз лично разбирам, че е натурално мляко с ориз, а ако искаш, можеш да му сложиш кафява захар или крокан. Сложихме си ние захар, синът сложи и канела, но стана... безвкусни, разварени зърна ориз в сладък воднист сос. Абе - във всички случаи провал в купата!
Ето го супер продукта
www.facebook.com/artandhobby
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 221
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Aliana , може продукта да не е бил вкусен ,но е изключително интересен - мляко с ориз в картонена кутия. Не съм предполагала, че и холандците ядат такова нещо, а още повече , че ще го и опаковат в кутия като мляко :shock: .
Предполагам, че е бил някакъв диетичен продукт след като е бил и рядък и без захар .
Много често самите опаковки на кутиите примамват купувача с външен вид /такава тема има някъде из форума/ .
Но, за фла , наистина както го описваш е нещо превъзходно.
В интерес на истината никога не съм обичала мляко с ориз - намразих го още от детската градина, заради канелата - слагаха отгоре дебел слой канела миришеща освен на канела и на чубрица. Никога , ама никога до сега не съм правила мляко с ориз.
Твоят случай ми напомня, когато аз си купих 6 консерви с гръмкото наименование "Тексаска салата с риба тон" и очерователно вкусна картинка на кутията - салата отгоре с голямо парче риба тон. От надписа на кутията разбрах само името на салатата ,и че е произведена във Франция. Салатата беше с много сос - рядък и отвратителен и тук таме в него "плуваха" - моркови, царевица, лук, чушки, грах, кисели краставички, маслини т.е всичко друго освен основното за която я взех - риба тон и зехтин.
Мъжа ми доста омърмори когато взех 6 броя без да съм ги опитала .Когато се върнах в къщи и отворих една , трябваше под "зоркия" му поглед да я изям с голям апетит, защото след първата хапка му казах, че няма да му дам да опита и тя е само за мен толкова е вкусна. :lol:
Искам да кажа, че от непознат продукт взимаш само един пробваш и ако не ти хареса го изхвърляш, а не взимаш много, не ти харесва и се чудиш какво да правиш с останалите.
Защото все пак сме си българи и по принципа на шопа , който си купил сапун вместо кашкавал -неможеш да кажеш : " Пени се не пени ке те ядем !Я пари съм давал! :lol:
Предполагам, че е бил някакъв диетичен продукт след като е бил и рядък и без захар .
Много често самите опаковки на кутиите примамват купувача с външен вид /такава тема има някъде из форума/ .
Но, за фла , наистина както го описваш е нещо превъзходно.
В интерес на истината никога не съм обичала мляко с ориз - намразих го още от детската градина, заради канелата - слагаха отгоре дебел слой канела миришеща освен на канела и на чубрица. Никога , ама никога до сега не съм правила мляко с ориз.
Твоят случай ми напомня, когато аз си купих 6 консерви с гръмкото наименование "Тексаска салата с риба тон" и очерователно вкусна картинка на кутията - салата отгоре с голямо парче риба тон. От надписа на кутията разбрах само името на салатата ,и че е произведена във Франция. Салатата беше с много сос - рядък и отвратителен и тук таме в него "плуваха" - моркови, царевица, лук, чушки, грах, кисели краставички, маслини т.е всичко друго освен основното за която я взех - риба тон и зехтин.
Мъжа ми доста омърмори когато взех 6 броя без да съм ги опитала .Когато се върнах в къщи и отворих една , трябваше под "зоркия" му поглед да я изям с голям апетит, защото след първата хапка му казах, че няма да му дам да опита и тя е само за мен толкова е вкусна. :lol:
Искам да кажа, че от непознат продукт взимаш само един пробваш и ако не ти хареса го изхвърляш, а не взимаш много, не ти харесва и се чудиш какво да правиш с останалите.
Защото все пак сме си българи и по принципа на шопа , който си купил сапун вместо кашкавал -неможеш да кажеш : " Пени се не пени ке те ядем !Я пари съм давал! :lol:
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Марина, мила, направо ме срази! Как така си изяла цялата гадна салата??? Ужас! Само за да не те будалка мъжа ти, така ли?! Е това се казва гордост! Нямам думи!
За мляко с ориз - тук се продава готово, в пластмасови кутии по 150 г мисля че са, като киселите млекца, само че на дъното имат щуротии - има с ябълки, с канела, с череши, с ванилов сос и т.н. , да си ги разбърква човек. Аз се впечатлих от холандското, че картона беше голям и без нищо извътре.... ама то пък чак и без захар! Иначе накарах всички да кусат и който се набърчи, го питах: Не ти ли харесва? Сложи си захар! Какво? И така не ти харесва? Ех, не може да ви се угоди! Ами то ако е така, повече няма да купувам , като ще е само за мен няма смисъл
www.facebook.com/artandhobby
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 67
- Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
- :: 6 рецепти от mis_val
- :: 152 снимки от mis_val
Момичета много ме развеселихте!
Ама и малко ви завидях.То това провал в кухнята ли му викате.Те вашите "провали" или са от некачествен продукт,или от грешка на "помагачите".
Аз вчера правих едни козуначени кифлички,но брашното не ми стигна и тъй като малката спеше не ми се рискуваше да ходя до магазина,за да не я събудя.Отворих шкафа с надежда да открия още малко,но уви.Но...съзрях в дъното на шкафа грис и реших да пробвам,като забравих да напиша,че маята не ми втаса.
В крайна сметка ставаха за ядене,но вида им не беше от най-впечатляващите и първия ден доста хрупаха от гриса.
Но при мен нали никога издънките не са само по една, днес пак се поизложих.
Тръгнах да правя конфитюр от ягоди за първи път в живота си и вместо гелфикса,който ползвах изсипах захарта.И бъркам,бъркам а то си седи течно и се чудя какво се случва.По едно време си викам слагам го в бурканите и каквото стане.В момента,в който ги взимам и какво да видя.Гелфикса си седи.Веднага го сложих и конфитюра стегна.За моя радост стана много сполучлив и вкусен.
Ама и малко ви завидях.То това провал в кухнята ли му викате.Те вашите "провали" или са от некачествен продукт,или от грешка на "помагачите".
Аз вчера правих едни козуначени кифлички,но брашното не ми стигна и тъй като малката спеше не ми се рискуваше да ходя до магазина,за да не я събудя.Отворих шкафа с надежда да открия още малко,но уви.Но...съзрях в дъното на шкафа грис и реших да пробвам,като забравих да напиша,че маята не ми втаса.
В крайна сметка ставаха за ядене,но вида им не беше от най-впечатляващите и първия ден доста хрупаха от гриса.
Но при мен нали никога издънките не са само по една, днес пак се поизложих.
Тръгнах да правя конфитюр от ягоди за първи път в живота си и вместо гелфикса,който ползвах изсипах захарта.И бъркам,бъркам а то си седи течно и се чудя какво се случва.По едно време си викам слагам го в бурканите и каквото стане.В момента,в който ги взимам и какво да видя.Гелфикса си седи.Веднага го сложих и конфитюра стегна.За моя радост стана много сполучлив и вкусен.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Ново оплакване:
Направих Бананов кекс Угат Банана Много вкусен, мога само да го препоръчам!
Реших да го украся, както го украсяват еврейките - с каренце на една кука за шаблон и наръсено с пудра захар.
Тук е резултатът :oops:
Направих Бананов кекс Угат Банана Много вкусен, мога само да го препоръчам!
Реших да го украся, както го украсяват еврейките - с каренце на една кука за шаблон и наръсено с пудра захар.
Тук е резултатът :oops:
www.facebook.com/artandhobby
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз мисля, че се сетих как ще стане. Напудря се равномерно целия сладкиш с пудра захар; карето се намокря, поизстисква се и се опъва във форма. После внимателно се слага отгоре. Където се допре то ще стопи захарта, а където са дупките му - ще остане захар. Е, не съм сигурна, че това е методът, с който еврейките го правят, но така ще се получи. Само че няма да тръгна да го пробвам така.
www.facebook.com/artandhobby