Здравей, Рали.
Мисля, че не е проблем да се сиропира кекс.
За кекс по тази рецепта
Пухкав кекс съм сигурна, че ще стане.(Преди време тази рецепта беше много популярна и аз я използвах и за кекс и за сиропиран сладкиш тип "реване". Сиропът не трябва да е много гъст и не трябва да го "удавяш". Сиропираш така, че дъното да е сочно, а горната част на кекса не (поне аз така правех
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
)
Поглеждам друга рецепта (съвсем случайно) - ето тази
Кекс Зебра - II вид. Тук не знам как ще се получи. Обърни внимание на разликата в количеството мазнина.
Първият кекс има вкус по-близък до пандишпан, а втория е по-маслен (и по-ронлив). Не вярвам да не стане и с кекса от втората рецепта, но...мисля, че ще е тежък на вкус.
Та мойто мнение е, че има значение рецептата, по която ще приготвиш кекс (който след това искаш да сиропираш). И го остави хубаво да изстине, а сиропът може хладък или леко горещ, но не току-що врял (това е вид застраховка
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
)
Успех, мила и чакаме новини от кухнята
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)