Мнение
от Stefi » чет апр 10, 2008 8:27 pm
Когато вкъщи остане стар хляб, много често си правим т.нар. "Каварма попара". Моята баба я правеше, майка ми я правеше на нас, а сега аз я правь и на моите внуци, които много я харесват. Необходими са ни: стар хляб, сирене, олио, червен пипер, вода и сол. Няма точни количества продукти. Всичко е на око и на вкус. Хлябът се нарязва на филии и след това на кубчета. В дълбока купа се нареждат кубчетата хляб да покрият дъното. Отгоре се поръсва с натрошено сирене. Нарежда се втори пласт хляб, пак сирене и така докато свършат тези продукти, като се завършва с наръсено сирене. Загряват се в тиган няколко лъжици олио и когато се сгорещи се слага червен пипер, разбърква се и с тази запръжка се полива отгоре сиренето. В същия съд се слага вода със сол на вкус и когато заври с лъжица се полива отгоре умерено - нито да плуват залците, нито пък да остане суха. Покрива се с капак и се оставя 10-ина минути да се задуши. Това е невероятна вкуснотия, която може да си приготвите за закуска, а защо не и за вечеря. Може да се поднесе с айрян. Да ви е сладко!
Последна промяна от
Stefi на пет апр 18, 2008 8:06 pm, променено общо 1 път.