Това което ще те посъветвам е като ги извадиш да поставиш формата върху кърпа намокрена с студена вода.Това го знам от майка ми и винаги го правя.Вадила съм и много залепени кексове така.Но ги вадя след като изтинат добре.даже няколко пъти мокря кърпата.bibi написа:Здравейте весели готвачи,въпреки провалите ,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!
Провал в кухнята!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 324
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
- :: 67 рецепти от Vida
- :: 66 снимки от Vida
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Това, което Здравчето казва, е вярно. Аз пълня мивката с малко студена вода и потапям дъното на формата или тенджерата, зависи какво ми се е захванало, да "изсъска" във водата. А се сетих и друго - вземи си просто тези хартиените чашки за мъфини - слагат се първо те във формичките, а тестото се слага в тях. После вадиш заедно с чашката, така ги и сервираш. Това е според мен най-лесният начин
www.facebook.com/artandhobby
-
- началник печка
- Мнения: 3
- Регистриран на: нед авг 23, 2009 11:37 pm
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- bibi
- майстор с шприц
- Мнения: 79
- Регистриран на: чет сеп 17, 2009 7:55 pm
- :: 69 снимки от bibi
- Местоположение: Русе
-
- началник печка
- Мнения: 3
- Регистриран на: нед авг 23, 2009 11:37 pm
- vyra59
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1616
- Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
- :: 25 рецепти от vyra59
- :: 43 снимки от vyra59
- Местоположение: Плевен
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
При мен нещо започнаха да зачестяват провалите! :oops:
Вчера направих един чийзкейк с пъпеш, по рецепта на Иван Звездев - "Чийзкейк с диня". И днес отиде в кофата за буклук!!!
Понеже дъщерята не обича десерти с желатин, у дома такива не се правят. Но рецептата много ми хареса, имам и продуктите и реших да я направя. Ще се опитам да опиша по-подробно всичко, ако може някой да види къде съм сгрешила.
Основата е от бисквити и масло. Плънката - извара и захар /аз сложих подсладител/, пюриран пъпеш, желатин / и тук мисля, че е проблемът /. Пакетче от 10 г смесих с 6 с. л. вода. Като набъбна, сложих съда на водна баня в топла вода около 35 градуса и като се разтопи, смесих с пъпеша, след това и с изварата. Поставих сместа върху бисквитения блат и за 6 - 7 часа - в хладилника. Всичко това е точно по указанията на Иван Звездев.
Резултат - сместа не се стегна, потече, и имаше леко горчив вкус, а днес вече леко и накиселяваше, въпреки че е стоял непрекъснато в хладилника /не е вината в подсладителя - това количество ми е изпробвана марка!/
Моля, весели готвачи, помагайте - къде съм сгрешила?
/не съм от вярващите, но да отбележа -бутнах и разлях желатина още докато беше на прах. След това още на два пъти съда с разтвора изпадна от ръцете ми и си помислих - ще имам проблем с този желатин! :P
Вчера направих един чийзкейк с пъпеш, по рецепта на Иван Звездев - "Чийзкейк с диня". И днес отиде в кофата за буклук!!!
Понеже дъщерята не обича десерти с желатин, у дома такива не се правят. Но рецептата много ми хареса, имам и продуктите и реших да я направя. Ще се опитам да опиша по-подробно всичко, ако може някой да види къде съм сгрешила.
Основата е от бисквити и масло. Плънката - извара и захар /аз сложих подсладител/, пюриран пъпеш, желатин / и тук мисля, че е проблемът /. Пакетче от 10 г смесих с 6 с. л. вода. Като набъбна, сложих съда на водна баня в топла вода около 35 градуса и като се разтопи, смесих с пъпеша, след това и с изварата. Поставих сместа върху бисквитения блат и за 6 - 7 часа - в хладилника. Всичко това е точно по указанията на Иван Звездев.
Резултат - сместа не се стегна, потече, и имаше леко горчив вкус, а днес вече леко и накиселяваше, въпреки че е стоял непрекъснато в хладилника /не е вината в подсладителя - това количество ми е изпробвана марка!/
Моля, весели готвачи, помагайте - къде съм сгрешила?
/не съм от вярващите, но да отбележа -бутнах и разлях желатина още докато беше на прах. След това още на два пъти съда с разтвора изпадна от ръцете ми и си помислих - ще имам проблем с този желатин! :P
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- ninka71
- виртуоз с тиган
- Мнения: 960
- Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
- Местоположение: Sofia
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Ина,проблемът може да идва от желатин с изтекъл срок на годност или от недостатъчно количество!
Преди време така бяха пробутали на сина ми стар желатин.Видях годността,но реших да пробвам.Набъбна и се разтвори нормално,но след това не стегна изобщо.
Аз почти винаги слагам малко повече желатин от указаното в рецептата,за да се подсигуря
Преди време така бяха пробутали на сина ми стар желатин.Видях годността,но реших да пробвам.Набъбна и се разтвори нормално,но след това не стегна изобщо.
Аз почти винаги слагам малко повече желатин от указаното в рецептата,за да се подсигуря