Провал в кухнята!
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята 
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
Здравей деси96,
Винаги топя шоколада в микровълнова, защото когато го топя на водна баня винаги, по правилото на Мърфи в шоколада влиза вода и се пресича.
Първо - шоколада трябва да е начупен на малки парченца . Слагаш винаги 1/2 от шоколада, който искаш да топиш.
Второ - използвам стъклени купички от Дуралекс или Аркопал.
Трето - винаги настройвам микровълновата на най - малко минути. След 30 секунди отварям микровълновата и разбърквам. Ако няма достатъчно разтопени парченца шоколад разтапям за още 30 секунди и т.н.
Шоколада не трябва да ври!
След като се е разтопил шоколада в купичката го изкарвам и добавям и останалата част от шоколада и бъркам, докато се разтопи и той. Прибавя се само масло за блясък и то след като си разтопил шоколада. Ако е нужно преди да добавиш маслото затопляш пак шоколада за 15-20 секунди.
Гледах Звездев да топи шоколад на водна баня в специална стъклена каничка с издължено и тясно гърло, но на сайта му за он лайн търговия не намерих такава .
Не се отказвай, пробвай с малко количество. Ако се пресече добави захар , сухо мляко и масло и си направи течен шоколад за намазване на филийка. или прибави какао и  захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка /  hot chocolate  /  - по хубав сухите смеси в пакетчета
 или прибави какао и  захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка /  hot chocolate  /  - по хубав сухите смеси в пакетчета  .
 .
Ако вместо мляко добавиш лъжица ликьор или коняк , малко топло кафе и сложиш сметана от горе - коктейла за студените дни е готов

Винаги топя шоколада в микровълнова, защото когато го топя на водна баня винаги, по правилото на Мърфи в шоколада влиза вода и се пресича.
Първо - шоколада трябва да е начупен на малки парченца . Слагаш винаги 1/2 от шоколада, който искаш да топиш.
Второ - използвам стъклени купички от Дуралекс или Аркопал.
Трето - винаги настройвам микровълновата на най - малко минути. След 30 секунди отварям микровълновата и разбърквам. Ако няма достатъчно разтопени парченца шоколад разтапям за още 30 секунди и т.н.
Шоколада не трябва да ври!
След като се е разтопил шоколада в купичката го изкарвам и добавям и останалата част от шоколада и бъркам, докато се разтопи и той. Прибавя се само масло за блясък и то след като си разтопил шоколада. Ако е нужно преди да добавиш маслото затопляш пак шоколада за 15-20 секунди.
Гледах Звездев да топи шоколад на водна баня в специална стъклена каничка с издължено и тясно гърло, но на сайта му за он лайн търговия не намерих такава .
Не се отказвай, пробвай с малко количество. Ако се пресече добави захар , сухо мляко и масло и си направи течен шоколад за намазване на филийка.
 или прибави какао и  захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка /  hot chocolate  /  - по хубав сухите смеси в пакетчета
 или прибави какао и  захар, разбъркай добави гореща вода и мляко, ванилия и канела/ ако харесваш/ - получава се разкошна шоколадова напитка /  hot chocolate  /  - по хубав сухите смеси в пакетчета  .
 .Ако вместо мляко добавиш лъжица ликьор или коняк , малко топло кафе и сложиш сметана от горе - коктейла за студените дни е готов

- desi96
- виртуоз с тиган 
- :: 6 рецепти от desi96
- :: 14 снимки от desi96
- bibi
- майстор с шприц 
- :: 69 снимки от bibi
Здравейте весели готвачи,въпреки провалите  ,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното
 ,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното  Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!
 Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!

,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното
 ,ще се включа и аз тук.Подариха ми форма за мъфети,но вече два пъти ми залепват.Опитах и с хартия за печене-пак не стана,изваждам ги на половина,като втората половина я изстъргвам от дъното  Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!
 Ако някой може да ме посъветва щесъм му много благодарна,искам да стигна до успех.Благодаря предварително!- STELKINA
- магьосник в кухнята 
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- xevi
- шеф на кухнята 
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
- 
				guarinociro
- магьосник в кухнята 
- :: 9 рецепти от guarinociro
- :: 150 снимки от guarinociro