Здравейте,
вчера в кухнята ухаеше на:
Шарена юфка (любимата ми рецепта от детството. Моят баща я готви така и сега аз продължавам традицията.

)
Салата шопска (нямам снимка)
и
Ргаиф с лучен пълнеж

Остана ми тесто (замесих по-голяма доза) и изпекох плоска питка (като пърленка).
А десерта беше
Ягодов сладкиш Изкушение, само, че вместо ягоди сложих кайсии. За маслени бисквити ползвах така наречените Тутки (Tutku). Стана вкусен. Кайсиите бяха пуснали сок и заедно със заливката се получи нещо като крем-сироп. Като разрязах първото парче и като видях сока си помислих, че заливката е още сурова и недопечена. Все пак реших, че след 15 минутно печене яйчната заливка е претъпяла нужната термична обработка (дори и течно, не е от сурови яйца) и не го върнах за допичане. Като го опитах установих, че е така (смесица между крем и сироп, но не със суров вкус).
Може би се получи така, защото поръсих кайсиите със захар. Но нали беше екстра, няма какво да търся причините.
Да добавя и още нещо - в блата сложих маргарин и стана по-мекичък.
Слънчев и усмихнат да е деня ви!

До скоро