Провал в кухнята!
- Aliana
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
И аз да се запиша в тази тема. По-принцип когато сгафя с нещо, винаги го водоизменям и се получава нещо ново/и се отсрамвам/. :oops:  :oops:  :oops: 
Та така и тези дни ми се получи с един сладкиш - Шоколадов Маркиз с белтъци. Сместта ми стана течна обаче, издържах 3 дена и чак на четвъртия го погледнах. В крайна сметка се получи мноооооого вкусен течен шоколад, който децата само докато го надушат и свърши
   
   
  
			
									
									
						Та така и тези дни ми се получи с един сладкиш - Шоколадов Маркиз с белтъци. Сместта ми стана течна обаче, издържах 3 дена и чак на четвъртия го погледнах. В крайна сметка се получи мноооооого вкусен течен шоколад, който децата само докато го надушат и свърши
 
   
  
- tillia
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 511
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
И аз съм с пореден гаф!  :oops: Днес правих блатове за торта. Белтъците разбих на сняг и ги сложих в хладилника. След това направих тестото. Стори ми се малко по гъсто от друг път, но ... Разделих го на 3 части - едната си остава бяла, в другата сложих какао, а в третата - смлени орехи.  Започнах едната част да  сипвам в тавата и се сетих, че не съм прибавила белтъците!!! Ами сега? Разделих белтъците на 3   и ги смесих  поотделно с всяка смес. Най-трудно ми беше с бялата, тъй като трябваше да я извадя от тавата! Помислих, че нищо няма да излезе, то пък станаха блатове, по-хубави от друг път!  :lol:
  :lol:
			
									
									 :lol:
  :lol:http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
 
         
						http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
 
         
- quick_v
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
zlat1111 да ти кажа чесно никакви трикове не прилагам,просто винаги разбивам яицата поотделно(жълтъци белтъци)и белтъците винаги ги прибавям непосредствено преди печенето.Както казва Бони слагам в студена фурна,но аз направо пека на 180градуса без да си играя да включвам първо долен,после горен и т.н.И от скоро време се научих да слагам нишесте(на прах не сладко)като пропорцията брашно нишесте ми е 50/50.Времетраенето за печене ми варира от35 до 40мин.Проверката предполагам знаеш как се прави с клечка или дървено шишче  
 
			
									
									 
 - Росе благодаря много,точно от това имах нужда  
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден! 
Сенека
						Сенека
- desi96
- виртуоз с тиган 
- Мнения: 18
- Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
- :: 6 рецепти от desi96
- :: 14 снимки от desi96
Момичета  Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат
 Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат    Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове
 Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове  Е засега  :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава
 Е засега  :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава   Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено
 Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено  Слагате сместта и печете колкото трябва
 Слагате сместта и печете колкото трябва  Обръщате тавата и махате вестника
 Обръщате тавата и махате вестника   ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа
 ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа   КЪСМЕЕТ
 КЪСМЕЕТ  
			
									
									
						 Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат
 Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат    Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове
 Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове  Е засега  :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава
 Е засега  :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава   Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено
 Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено  Слагате сместта и печете колкото трябва
 Слагате сместта и печете колкото трябва  Обръщате тавата и махате вестника
 Обръщате тавата и махате вестника   ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа
 ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа   КЪСМЕЕТ
 КЪСМЕЕТ  
- gigi.2000
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Аз правя кекс винаги по една и съща рецепта,и винаги се получава.Коричката му е тъничка-примерно милиметър,и влажна и мека.Дотук добре.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Иначе и моят,и нейният кекс отвътре са си добре изпечени.
Дайте съвет,момичета!
			
									
									
						Иначе и моят,и нейният кекс отвътре са си добре изпечени.
Дайте съвет,момичета!
- 
				lu4a
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 387
- Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
- :: 21 рецепти от lu4a
- :: 474 снимки от lu4a
- Местоположение: пещера
- desislava76
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
- mimsi
- магьосник в кухнята 
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi










