Дъра-бъра за всичко в кухнята
-
desislava76
- магьосник в кухнята

- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Мнение
от desislava76 » ср окт 14, 2009 7:42 am
Добро утро приятели.
Снощи правих дърпана баничка и с нея вечеряхме.
Току що и аз сквасих мляко и нарязах една зелка.
Довечера ще вечеряме постно зеленце и към него ще направя пилешки хапки.
Да ви кажа омръзнаха ми тези доматки ама салатката ще е пак домати и печен пипер.
Желая ви лек и усмихната ден.

-
Jordanka1
- виртуоз с тиган

- Мнения: 436
- Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
- :: 4 рецепти от Jordanka1
- :: 28 снимки от Jordanka1
- Местоположение: Белослав-Варненско
Мнение
от Jordanka1 » ср окт 14, 2009 11:02 am
добър ден,днес 6те приготвя заешко задушено,ориз с дробчета за гарнитура а за десерт незнам ще поровя в рецепти за нещо- дребни сладки например.

-
tsura_78
- магьосник в кухнята

- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Мнение
от tsura_78 » ср окт 14, 2009 11:37 am
Аз днес няма да готвя,имам от вчерашната супичка,и тъй като малкия обядва в училище,си спестяевам готвенето.
Можете ли да ми кажете как си квасите мляко?искам да пробвам но незнам дали ще се получи нещо :oops: !!
"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"
-
desislava76
- магьосник в кухнята

- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Мнение
от desislava76 » ср окт 14, 2009 1:30 pm
Цуре, лично аз квася мляко по следния начин/така ме е учила баба/.
Сварявам млякото и го охлаждам.Баба казваше така-щом си потопиш пръста в млякото и можеш да преброиш до 10 и не ти пари изобщо значи можеш да започнеш с подквасването.Аз квася в компотени буркани.Слагаш в буркана 2 с.л кисело мляко/ако имаш домашно още по добре,ако ли не вземаш купешко с най голям процент масленост/,и малко от прясното и го раздрусваш да се смесят млеката.После доливам с охладеното пр.мляко и затварям с капачката.Така приготвените буркани завивам с одеало/може и две/.Квасенето продължава около 4 часа.Дано съм ти помогнала.Моето мляко го квася вече 2 години ,всяка седмица -по този начин.Успех!
-
tsura_78
- магьосник в кухнята

- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Мнение
от tsura_78 » ср окт 14, 2009 3:14 pm
Благодаря ти за полезната информация.Нали може прясното мляко да е от магазина-тук няма от къде да купя домашно... :shock:
"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"
-
venivsh
- магьосник в кухнята

- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
Мнение
от venivsh » ср окт 14, 2009 3:58 pm
Няма за какво да завивате бурканите с одеала и други завивки. Просто ги сложете във обикновенната или микровълнова фурна в найлоново пликче

и не отваряйте за около 5 часа. Фурната не се загрява, млякото се слага в студената фурна. Пробвайте и няма да съжалявате.
-
desislava76
- магьосник в кухнята

- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Мнение
от desislava76 » ср окт 14, 2009 4:42 pm
Не Цуре, с купешко мляко не става/поне в България/.Ще стане на айран.Но ти ако искаш пробвай,скваси един буркан и ще видиш дали ще ти допадне.
Доколкото това с фурната-не бих рискувала да окапазя толкова мляко/квася по 6 литра-да има за цяла седмица/.