Привет на всички! За тази вечер ще сложа гювечета с бекон, салата от зеле и домати, за десерт има от вчерашното руло.
Рени, аджика е подправка от рода на нашата домашна лютеница, но много по-пикантна. Ама я в бившите републики на СССР, Гърция.
Пуснала съм питанка, за да разбера как се прави, защото тук по магазините я няма. Става за печено и за скара.
Благодаря ти Сирена за инфото!
Мъжът ми беше купил по препоръка на продавачка доматен сос за барбекю на Флорина в картонена разфасовка от 200 мл.Веднъж само го използвах и синът ми не го хареса и не съм го ползвала вече.Така си стои кутийката в хладилника.Може би е нещо подобно на твоето.Сигурно има и други варианти,не само сос барбекю.
Използаме го като за гарнитура към меса - на скара, печени, пържени и дори и риба. В него има гъби и е много приятен, по наш вкус е. Пробвай те го! Предполагам, че може да се приготви и в къщи, но аз ходя на работа и съм с две деца, затова прибягвам го някои полуфабрикати.
Добър вечер и от мен.Нямах много време да пиша,но сега ще си дам отчета.За закуска правих пържени филийки с мед.Обядвахме на вън,а за вечеря фасул с печена наденица и бърза трушия.
Маги,напълно те подкрепям за болярския сос.Ние го ползваме за лютеница Много ми харесват гъпките в него.Става страхотно за барбекю.Моята любима рецепта с него е от пилешки бутчета в плик-поръсвам ги с подправки за пиле и от горе ги намазвам с болярския сос убилно.Слагам малко мазнина и Уни /соев/ сос и ги пека.
Лека вечер на всички.
Здравейте, за днес съм запланувала да приготвя едно зимно немско ястие, което фифи описа преди 2 дена в подфорума "Как се прави..." . Имам кисело зеле в буркан, остава да си подбера месата! Успешен и слънчев ден на всички!