Здравейте!
Забелязах, че много чорби биват наречени КУРБАН.
Интересно ми е да разбера защо.
Поздрави!
Ралица
Курбан
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Курбан
www.facebook.com/artandhobby
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 81
- Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
- Местоположение: Географският център на България
Не всяка чорба може да се нарече курбан.Това е специално приготвено и се прави по различни поводи. /помен,празник на някакъв град или село,празник на някакъв светия,за здраве/Но на курбана специално в доста местности на Българияне не слагат почти нищо а само вода и сварено месо.Aliana написа:Здравейте!
Забелязах, че много чорби биват наречени КУРБАН.
Интересно ми е да разбера защо.
Поздрави!
Ралица
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
За овнешки курбан например за здраве или за помен се вари само месо с кости във вода с малко черен пипер на зърна и сол накрая. Това е. Нищо друго - месо, вода, сол! Никакви запръжки и застройки. По месото има тлъстинки, които са достатъчни за мазнина. Никога не се слагат в курбана зеленчуци от рода на моркови, домати, лук, грах и тн. Ако се сложат или се прави запръжка, тогава вече не е курбан, а съвсем друго ястие - ВАРЕНО.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 324
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
- :: 67 рецепти от Vida
- :: 66 снимки от Vida