Искам да се оплача

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Искам да се оплача

Мнениеот reni55 » пет май 22, 2009 9:18 pm

В тази нова тема всеки може да се оплаче от нещо и да сподели.....я от некачествена стока,я от недобросъвестни търговци,я от лоши услуги и т.н.


АЗ ИСКАМ ДА СЕ ОПЛАЧА - днес синът ми ще ходи на риба с приятели и отключи стаичката ( за общо ползване) на етажа точно с/у нашата врата, за да вземе въдиците.....
Няма въдици,няма и 4 почти нови гуми за колата,няма и детските колелета на близнаците,които живеят до нас ....Интересно как не съм чула нищо....? Гумите бяха увити всяка в найлон,който много шуми,колелетата също ги чувам когато ги вземат за да ги карат или когато ги връщат обратно в стаичката! Вечер стоя до късно, мъжът ми се прибира в повечето случаи след 1-2ч.;сутрин ставам рано 6-7ч. Във вторник си бяха там!
Сега съм много ядосана....Знам, че пари се изкарват - да сме живи и здрави ние! Това е най-важното! Ама нали знаете , споделена мъка - половин мъка......( два пъти споделена обаче не е цяла.....).
Та това е от мен.
Дано да няма много постинги в тази тема, защото хич не е на добро!


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пет май 22, 2009 11:53 pm

Рени, това е много жалко! Пари се вадят, вярно е, но да те окрадат е толкова обидно! Като се вадят пари, дай да купуваме все едни същи неща, защото на някой хора име по-лесно да крадат, вместо и те да идат да вадят пари! Мръсници такива! Но всичко се връща, не се притеснявай!Аз искам да се оплача от българското посолство в Бон!!!!!!
От почти две десетилетия си имам работа с тях, и ми стига за две столетия!

Немърливи, неучтиви, бавни, незаинтересовани!

Чакаш часове докато ти дойде редът, една работи, две си приказват. Тая дето работи не те поздравява, мърмори си под носа, така че трябва да я питаш, защото не си чул, а тогава ти отговаря с раздразнен тон, сякаш си някой сополивец, дето си позволява наглостта да я занимава с въпросите си.

Посолството отвън е една съборетина, пред вратата боклук, един голям пепелник с фасофе от поне 1 месец, плува във вода от дъждовете. А вътре няма даже тоалетна!!!!!!!!!!!!!!! Като се има пред вид, че е на майната си, откъдето и да идваш, най-малко 1 час си пътувал. Като питат хората за тоалетна, има два възможни отговора:

Ако пита българин, директно му се казва с раздразнен тон, че няма такава.
Ако германец пита, тонът е отегчен, а обяснението е, че тоалетната е затворена временно заради повреда.
Майки с деца няма къде да сменят памперс.
Хора с инвалидни колички нямат шанс да влязат в сградата - стръмни стълби пред входа, вътре няма асансьор.
Квитанции се дават само ръкописни, и на български, така че не можеш да ги приспаднеш от данъците. Ама таксите са в евро.
А за паспорт се чака половин година!!! За сравнение - в италианското посолство влизаш, подаваш свидетелство за раждане, снимки и формуляр, човекът изчезва в една стая, след 10 минути ти извиква името, взимаш паспорта ГОТОВ и си тръгваш!

А когато преди 1 година се оплаках, че няма тоалетна (бях с моя колежка, германка, и на нея много и се ходеше, иначе аз за себе си нямаше да питам, защото не ми се ядосва с тях), глупачката зад гишето ми каза, че заради такива като мен, дето все недоволничели, не ни обичали никъде по света!!!!! Представете си - не заради бюрокрацията им и игноранцията им, а заради такива като мен, които си търсят правото на тоалетна! Защото един фризьорски салон не можеш да отвориш, ако няма такова помещение, но едно посолство си позволява да кара хората, които са путъвали по 5-6 часа, за да дойдат, да се стискат, докато им призлее!


Велика наглост!

:x
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнениеот tsura_78 » съб май 23, 2009 12:11 am

А вътре няма даже тоалетна!!!!!!!!!!!!!!! Като се има пред вид, че е на майната си, откъдето и да идваш, най-малко 1 час си пътувал. Като питат хората за тоалетна, има два възможни отговора:

Ако пита българин, директно му се казва с раздразнен тон, че няма такава.

Квитанции се дават само ръкописни, и на български, така че не можеш да ги приспаднеш от данъците. Ама таксите са в евро.
А за паспорт се чака половин година!!

Подобна е ситуацията тук,Аз лично не съм имала много много допирни точки,само ако се наложи,за пасопрти и пълномощно на сина ми,но имам познати които не искат да стъпят там,и са ми разказвали много неща....Последният път звъннах по телефона за да попитам за паспорта на сина ми и отговорът има беше-"Гишето работи от 15h. до 17h. от понеделник до четвъртък"И ми затвори телефона.Нямах време да кажа даже и Благодаря ви за информацията.... :? :? :? Аз се чудя ако не си от столицата тук,и трябва да пътуваш...ГОРКИТЕ ХОРИЦА.....но какво можем да направим.. :shock: :shock: :? :? :?
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » съб май 23, 2009 12:44 am

Не им се работи на хората....мързи ги! Работят ,не работят - вземат си заплатите - това е манталитета на повечето нашенци......
Мъжът ми чакаше едно писмо чрез куриерска служба, която има офис на 10мин. пеша от нас и 3-4 седмици - ни вест,ни кост!!!!
Накрая отиде в централният офис и писмото още беше там......представяте ли си !!! Едно писмо от София за София......
Седят си младежите в офиса,до тях кашони с пратки , а те си подпират главите да не им паднат......


Потребителски аватар
eledra
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 217
Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
:: 343 рецепти от eledra
:: 760 снимки от eledra

Мнениеот eledra » съб май 23, 2009 9:36 am

Нека ви разкажа за моите перипетии. :x От Енергийната компания решили,че трябва да ни сменят електромерите без да ни пита и вземат нашето съгласие.Старите електромери си заплатихме ние.Сменили ги те с нови и ни оставили някакъв хвърчащ лист ,на който пише показанията на свалените електромери.На този хвърчащ лист липсва моя подпис ш подписа на трето лице,което трябва да присъства при свалянето на електромерите и показанията от тях.Както и да е приех,че всичко е наред.Но какво беше учудването ми ,когато проверих в интернет ,колко дължа за изтеклия месец - 286,46 лв. :cry: Взех си старата бележка и сравних показанията от нея и показанията на хвърчащия лист - разминаване за около 200 лв.Побеснях и решех,че този път нама да се дам.Отидах в Кец на енергото и помолих учтиво за справка.Отговорът беше - платете и тогава подадете жалба.Е,сега вече разбрах ,че ме вземат за *мезе*.Пак учтиво поисках от служителката номера на Разпоредбата ,с която ме задължават най-напред да платя и после да получа справка,а тя сопнато и троснато ми отговори,че няма такава.Питам,аз пак спокойно,на основание на какво трябва първо да платя и после да получа справка.Тя ме изгледа все едно съм и изяла десерта и ми каза ,че много искам да знам.Е,това бе върхът.Пак спокойно/от къде се извади от мен това спокойствие не знам/ и обяснявам,че след като няма писмена наредба аз не съм длъжна да плащам и после да получавам информация.Като побесня онази ми ти чиновничка ,като почна да вика,не можете да си представите какво стана.Излезе от една друта стая някакъв *шеф* и попита какъв е проблема.Аз му обясних ситуацията и добавих тихичко,че се обаждам на адвоката си ,той да се заема с този случай/не,че имам такъв/.На онзи *шеф* му се смени физиономията.Изруга някаква заповед на чиновничката/каква не чух,толкова бях бясна/ и след три чуквания на компютъра,тя ми казва ,че имам надписани около 180 лв. повече дневна тарифа.*Шефа пак изруга нещо и след още три чуквания,чиновничката ми извади разпечатка ,с която мога да подам жалба.Е,това е момичета.Какво мислите по въпроса?Сега,след като подадох жалба,трябва да чакам 7 работни дни ,за да коригират сметката,а иначе вземат ти парите,а ти си чакай после да ти ги върнат.

tatiana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 66
Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
:: 39 рецепти от tatiana
:: 14 снимки от tatiana

Мнениеот tatiana » съб май 23, 2009 12:04 pm

Момичета искам и аз да ви се оплача.Мъжа ми остана без работа в къщи работя само аз.Сметката за ток за 2-ри път вече е над 300 лева единия път платих 413 лева, а другия път 343 лева.Живеем на ръба на мизерята,моята заплата я замразиха и в момента чисто взимам малко под посочените по-горе суми за ток.И на мен, както при Еледра ми заявиха,че трябва да си платя преди да си псуна жалба.Е както и да е първия път платих сумата и си пуснах жалбата и знаете ли какво ми отговориха, че консумацията на всеки електроуред,който съм била упоменала не включвала пренос и достъп на електроенергия.И отдолу посочен техния сайт.Е това вече беше супер нахално от тяхна страна.Пуснах втора жалба, но ми спряха тока.. Прсто немога да си обясня как от 70 лева ма несец изведнъж ще направя консумация над 300 лева, просто неразбира,.Както и да е отдавна съм разбрала, че в тази държава ни крадат и лъжат на поразия, затова и скоро ще се махна.Чакам само да ми дойде визата....

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб май 23, 2009 12:10 pm

Изображение Изображение Изображение ИзображениеУжас!!!!!!!!!!!!!!


Направо да ми идва да ги разкъсам такива изровди!

Цуре, аз съм си мислела да изпратя някой репотьор в посолството, веднъж говорих даже с един приятел, който е журналист в кьолнският ежедневник. Но той ми каза, че една така ва статия няма да бъде публикувана, по простата причина, че в Кьолн никой германец не го интересува, дали в БГ-посолството цари мизерия в отношенията или не. Той ме посъветва да се обърна към някоя редакция в България. Но оттам нататък не направих нищо :oops: А и не знаех, към кого да се обърна. Ако някой от вас има познати журналисти - питайте :thumup:

Рени: това с писмото е нещо много типично, аз бях изпратила снимки на сина ми, като беше бебе, родителите ми не бяха го виждали... И още ги няма, а той е почти на 14 години :(

А на Елена - БРАВО!!! Това е точно правилното отношение към такива боклуци! Умрях си от удоволсвие като четях, как си се държала!!!!
Аз сигурно първо бих загубила самообладание, а после щяха да ми дойдат 1000 идеи, какво е трябвало да кажа. Но всъщност е жалка ситуация - колко хора успяват да се справят като теб? Повечето така са свикнали да ги правят на маймуни, че биха подвили опашки още при вида на една такава смотанячка!!! И те точно на това се надяват точно на този манталитет на потребителя се дължи поведението на официалните ни служби!!! :x
Все пак приятен ден!!!

:flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 901
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » съб май 23, 2009 12:33 pm

Аз пък много "обичам" банките в България. Съвсем малко ми се е налагало да ги ползвам, но неприятни впечатления съм натрупал предостатъчно. Ето и една от емблематичните случки.

За един рожден ден баба ми даде подарък, който е била приготвила преди много време - влог (сметка, депозит) на мое име в ДСК. Решавам аз да изтегля парите от там и отивам в клона на ДСК в Младост 1 (София). Има 2 гишета, работи само едното. Опашка - 7-8 човека, но аз решавам - дошъл съм, ще чакам. Чакането беше повече от час. Подавам книжката и лична карта и казвам, че искам да изтегля всичките пари и да закрия сметката. Опа. В този момент момичето най-спокойно ми заяви, че това отнемало време - ако може да дойда друг път. Аз директно и казах, че след като съм чакал повече от 1 час няма да си тръгна без да свърша това, за което съм дошъл. Отговора: "Ех... ми добре.... Ама тая книжка е от преди 5 години - колко е лихвата от тогава?". Аз гледам неадекватно... питам, все пак дали съм разбрал правилно "Мен ли ме питате каква е лихвата?":shock:. Оказа се, че не е проблема в девойчето, системата им такава. В следващите 10 минути, тя рови в някакви дебели книги за да открие през годините какви са били лихвените проценти и ги смята на ръка. Да, гледах я как на лист писа - начало (еди коя си година) толкова пари. Следващата година процента е толкова, значи умножаваме, сумираме и стават еди-колко си. За всичките 5 години последователно. Компютъра го ползва само като прост калкулатор (някои часовници имат такъв). Аз останах много дълбоко потресен. В крайна сметка трябва да съм доволен - успях да си изтегля парите, ако не бях нахален сигурно щеше да се наложи още няколко пъти да чакам по 1 час, докато уцеля момент, когато ще им е удобно.

Като цяло мнението ми за банките в България е много лошо, ще се радвам ако има някакви промени, но... :/
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » съб май 23, 2009 12:49 pm

Айде и аз по темата с тока.Миналата година,юни месец,пращам сина да плати тока.Отива той и ми звъни оттам,130 лв ток.А трябваше и други работи да плаща.Но платил тока.Засичам аз веднага числата с миналата бележка и гледам тока на гаража надписан с 50 лв.Обаждам се направо в централата в Пловдив/оказа се много съвестна служителка/и оттам веднага направиха справка и ми казаха че има надписано.Директно оттам жената пусна жалба от мое име и каза че ще ми върнат парите,след като засекат до 10 дена отново числата,и ще ми се обадят.Е,не ми се обадиха,но след около месец отивам в нашия център и ми дадоха една бележка с която ще ми върнат парите,но в момента жената я нямало.Отивам на другия ден и една друга вика с такава бележка не можело.Трябвало незнам каква си.Двете другите служителки почнаха да коментират за случая и че преди пак издали такава на един доктор и му върнали парите.И аз почнах да се ядосвам.Ама на ум де.И си викам -ако почнат да ме мотаят отивам направо при адвокат.Как за едни може,за други не може?!Но едната отиде при тази дето искаше друга бележка и какво са приказвали,какво са правили незнам,ама се върна с парите.А надписания ток беше за гараж,в който свети само лампа,и месечно плащам най-много 1.50лв :)
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб май 23, 2009 12:53 pm

Изображение

Павел, това, което казваш е просто тъжно.... Нямам думи! А иначе колко се говореше за това, каква компютърно талантлива нация била българската, по времето на залените карти тук в Германия се изкарваха едва ли не гении в модернизацията.


Татяна, това, което рачказваш, е крещяща несправедливост! Просто е ужасно! Съчувствам ти искрено!

Изображение
www.facebook.com/artandhobbyВърни се в “Всичко останало”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта