
За кьопоолуто каза нещо много интересно - баба му правела същото, но слагала и леблеблия (предполагаме и изключително много подправки), но принципно вкусът му беше много познат

Тук за първи път в индийските магазини видяхме да се продават подправки като кимион, куркума, къри и т.н. в опаковки по 500 г (най-малките)... тези хора наистина ползват МНОГО подправки... А миксовете, които са традиционни са също сложна работа - гарам масала е смес от над 50 вида подправки...
Според нашия приятел най-вкусното индийско ястие е пиле тика масала, което е наистина уникално, но се приготвя трудно. Ние засега не сме опитвали, но може в бъдеще да го накараме да ни научи...
Специално за вас Вибу ни даде тази рецепта - Къри със сирене и грах, 100% индийска - с гаранция

