Здравей!
Маслото издържа през лятото 2-3 дни извън хладилник. Купуйвайте по-малки разфасовки или тези на порции, като за хотелите.
Сгответе си няколко ястия в по-големи количества и ги затворете в буркани с винт, като сложите ястията още врящи вътре и ги оставите да се затегнат капачките. Аз така правя с желета, конфитюри, а и с остатъци от готвени храни.
Купувайте си яйца само колкото ще консумирате в момента.
Купувайте за на филии сухи салами от рода на луканковите, в малки опаковки. И без охлаждане издържат 1-2 дни, макар че мазнината им блести, защото се топи.
Топените сирена се сънраняват и без друго извън хладилника.
Пресните сирена подобни на Крема издържат 2 дни извън хладилник.
Саламурено сирене можете да нарежите на кубчета и да залеете с олио, най-добре със зехтин, а ако му добавите 2-3 скилидки чесън, розмарин, мащерка, става един деликатес. В олиото се сържи със седмици (ако не бъде изядено веднага

)
Ако имате възможност да вакумирате, вакумирайте си салатите, измити и нарязани.
Ако не, увивайте ги в мокра кърпа или домакинска хартия, да не отдават влага и да съхнат.
Зелен лук и друго, което се продава с коренчетата, натапяйте във вода. Също и пресен магданоз, салвия, кориандър.
Откажете се нацяло от пилешко и кайма, освен ако не ги готвите веднага. Друго месо, предварително подсушено и залято с олио, издържа и до следващата вечер. И става по-крехко.
Купуйвайте от вакумираното, не прясно мляко. След начеване на кутията може и два дни да е добро. Но 24 часа със сигурност. Но можете да минете на кисело мляко и на айран, в жегата е супер.
Милички, сега не се сещам друго. Ако ми дойде на ума, ще пиша пак.
Чао!
Ралица