Малки домашни тайни

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 50
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Малки домашни тайни

Мнение от Slavina » ср юни 16, 2021 6:44 pm

Все се каня да напиша и все отлагам за някои полезни съвета на които попадам и след това пробвам. Може да са полезни и на вас.

1. Последното което видях как да се белят лесно сварени яйца. Във водата която варите яйцата сложете 1 ч.л. сода бикарбонат. След като се охладят чукнете яйцето отстрани, разтъркайте на масата напред и назад и обелете. Веднага изпробвах и наистина има ефект.

2. В случай, че ви липсва омекотител можете да сложите на негово място 1пак. лимонтузу (лимонена киселина). Аз дори слагам в преградата за прахове.

3. За да обеля лесно чесън върху скилидката слагам нож, натискам леко с длан и обелвам.

4. Когато използвам лимон за сок кората я слагам в съдомиялната за аромат.

5. Не изхвърляйте кората на ананас. Залейте с вода и сварете. Сред предимствата на кората е способността да се бори с чревните паразити, задържането на вода, запек и възпаление. Това означава да помогнем на тялото ни да се отърве от излишните течности и отпадъци.

За момента се сещам за тези, но се подсещам когато започна да правя нещо. Не пречи и вие да споделите някои.


Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 50
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » чет дек 02, 2021 12:30 pm

Дали зехтина който купуваме е качествен?
Един от начините да го разберем е като поставим бутилката в хладилник за 10-12 часа. В случай, че на дъното са се образували замръзнали бели кристали означава, че зехтина е качествен.
Добър зехтин не трябва да горчи.
Зехтин Върджин трябва да има лека лютива нотка.
Имах такъв проблем със зехтин закупен тук който се предлага от българска фирма като испански. Първо горчеше, поставих го в камерата, но нямаше дори един бял кристал.
Много често такъв зехтин е смесен с остатъчно наречено "лампо", но е опасно за здравето.

zlare
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 63
Регистриран на: пон апр 07, 2008 2:43 am
:: 45 рецепти от zlare
:: 135 снимки от zlare

Мнение от zlare » пет дек 03, 2021 2:29 pm

Slavina, аз вече се отдавна се отказах от зехтина. Уж гледам най- скъпия,най- качествения и пак не ми допада вкуса. От Гърция ми носиха...пу...горчи. И затова си минах на шарлан. Е дам 18- 20лв.,понякога и повече,за бутилка зехтин и нищо. Сега си използвам шарлан и няма грешка. Благодаря ти за ценните съвети. Поздрави!

Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 50
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » пет дек 03, 2021 5:06 pm

За съжаление на нашия пазар и не само се предлагат ментета. Затова сега се подсетих какво да се гледа дали това което ни се предлага е оригинал. ГЛЕДАЙТЕ БАРКОДА.
От известно време италианците защото много се опитват да имитират стоките им на опаковките решиха да има италианското знаме.


Отговори