Австрия, Виена

Живеете извън България или сте направили кратка екскурзия? Споделете вашите впечатления от международната кухня тук
Отговори
Efix
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 16
Регистриран на: нед ное 04, 2012 12:50 pm

Австрия, Виена

Мнение от Efix » нед ное 25, 2012 11:31 am

За няколко дена си спретнахме една екскурзийка до столицата на Австрия. Бяхме на хотелче в центъра на града и успяхме да разгледаме доста от забележителностите и да опитаме от храната на виенчани.

На първо място хапнах няколко вида виенски шницели. Мога да кажа за специфичната миризма когато се влезе в ресторант във Виена. Оприличавам я на пържено-задушено месо в многооооооо мазнина. Трябва да я помиришите, защото така да думи изглежда суха. Естествено си взех и ябълков щрудел. Другата класика за виенчани. Щрудела го признавам единствено в кафе Сахер!!! Чакахме 10 минутки за да влезем в това кафе. Освен това хапнахме и прочутата торта Сахер. Толкова сладка торта не бях хапвал от годинииииии. С официалния печат на майстора-сладкар върху глазурата. Препоръчвам горещо кафе към нея, защото сладкото няма как да се преглътне. :))) А относно щрудела искам да кажа, че не беше сладък, нито напълнен със захари. Само естествени ябълки на пластове завити с юрганче от леко тесто ( не беше бутер тесто обаче ).

По улиците на виена има будки откъдето човек може да си купи прочутите виенски вурстчета. На моя милост те решително не се понравиха. Може би заради тяхната много специфична миризма. Не знам. Но за сметка на това хапнах няколко кошнички с нудълчета, които много ми се усладиха. Явно наистина бяха добре направени с предни зеленчуци и извадени бързо от мазнината и гарнирани със соев сос.

:)


Отговори