Kрасива България

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Kрасива България

Мнениеот BRIDA » пет окт 15, 2010 5:30 pm

Има толкова много места в България- на които сме били,искаме да видим,чували сме за тях..........или сега ще научим :) :) :)
*Седемте рилски езера е група езера с ледников произход, разположена в планината Рила. Това е най-посещаваната от туристи езерна група в България, част от Стоте национални туристически обекта. Езерата се намират в Дамгския дял на Северозападна Рила и са разположени между 2100 и 2500 метра надморска височина.Името на всяко от Седемте рилски езера има връзка със специфични външни особености на даденото езеро. Езерото, което е разположено на най-голяма надморска височина, носи името Сълзата заради прозрачността на водите, които предлагат видимост в дълбочина. Следващо по височина на разположение е Окото, което е с почти идеална овална форма. Окото е най-дълбокото циркусно езеро в България – дълбоко е 37,5 м. Бъбрека е езерото с най-стръмните брегове от цялата група. Четвъртото езеро е Близнака. Това е най-голямото по площ езеро от Седемте рилски езера. Езерото Трилистника е с неправилна форма и невисоки брегове. Най-плиткото езеро е Рибното езеро. Най-ниското от езерата е Долното езеро.

Бъбрека

Изображение
Долното езеро
Изображение
Окото
Изображение

Рибното езеро
Изображение

Трилистника
Изображение
Сълзата
Изображение

Близнака
Изображение
Изображение


Потребителски аватар
nailyan
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 81
Регистриран на: ср сеп 22, 2010 11:04 am

Kрасива България

Мнениеот nailyan » пет окт 15, 2010 8:21 pm


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5560
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!

Мнениеот Makaweli » чет ное 25, 2010 6:57 am

Изображение

Високи сини планини,
реки и златни равнини,
небето нежно от коприна

Изображение

Това е моята родина.
Обичам те земя голяма
тъй както си обичам мама.

Изображение

Тук мила ми е всяка птица
и всяка мъничка тревица.

Изображение

Обичам българските думи
що слушам по поля и друми.
Обичам хубавите песни
и наще приказки чудесни.

Изображение

Когато гледам планините
и слушам как шумят реките.
Шума на Рила и Пирина,
аз чувам моята родина.

Изображение

<object width="336" height="295"><param name="movie" value="http://bg.netlog.com/go/widget/videoID=bg-1006021"></param><param name="wmode" value="window"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://bg.netlog.com/go/widget/videoID=bg-1006021" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" wmode="window" width="336" height="295"></embed></object>
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
nailyan
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 81
Регистриран на: ср сеп 22, 2010 11:04 am

Kрасива България

Мнениеот nailyan » пон дек 06, 2010 10:37 am

Есе за България

България моята родина.Тук съм родена,тук съм поела първата глътка въздух,тук се изградих като личност.Моята страна е земен рай,и не мога да я заменя за нищо на света.
Където и да съм тя живее в сърцето ми,стои пред очите ми.Често носталгията ме навестява връщам се мислено там и спомените бързат бързат,сякаш са биле заключени някъде дълбоко и се надпреварват да поемат лъч светлина и да напомнат че някъде там е моята изстрадала родина.България е земен рай подарена ни от бог.Малка но красива.
Как да не се възхитиш на красивия изгрев който докосва високите ни планини изправени горди и девствени като исполини Рила,Пирин,Родопите….Как да не се гордееш с красота на величествените гори,с хладната планинска вода или с красотата на рилските езера или с планинските ни курорти….или с долината на розите……
Може би искам да бъда този красив изгрев,който всяка сутрин да докосва всичките прелести на нашата малка България.Къде по света има толкова малка страна а с толкова красоти, богата история, древна култура. Съвсем естествено е всеки да обича Родината си.На тази малка територия са съчетани величествената гордост на Балкана,плискането на морските вълни,благоуханието на розовото масло.В тези места живее един прекрасен народ,известен със своята древна история трудолюбив гостоприемен.
Но днес ми едно носталгично ще ме извините но като си помисля че нашите управници ни прокудиха из цялото земно кълбо да търсим.препитание да търсим щастието си,да се кланяме на чужди работодатели да се наричаме емигранти на които дори не се дава право на пълен достъп до трудовите им пазари..ми става тъжно, жалко и боли боли там дълбоко някъде в душата.
Обичам страната Родината България но не и управляващите които дори и за момент не помислиха за бъдещето на страната.А младите хора са цвета на нацията.

Автор nailyanВърни се в “Всичко останало”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост