90 дневна диета

Кое е полезно и кое не? Вкусотии, вкусотии, но как да отслабнем?
limonada
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: нед май 09, 2010 11:54 am

zdraveite na vsi4ki

Мнениеот limonada » нед май 09, 2010 12:57 pm

eto tuk i moqta dieta,uspqh da svalq ot 83 do 55 :clap:
Целта на диетата те е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата. Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.

Защо тези диета е много добра?

- продължителността и е 90 дни и в това време може се отслабне от 18 до 25 кг.
- По количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
- Диетата не е тежка за издържане, важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекарства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не загубвайте вяра и воля. Продължавайте диетата до края, тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих може да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар, необходима за нервната система!

ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
- 4.00 до 12.00ч. – цикъл на чистене на организма
- 12.00 до 20.00ч. – цикъл на хранене
- 20.00 до 4.00ч. – храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки. По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратният ден – 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не може да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1- БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:
МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,
СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,
КАРФИОЛ…

Белтъчините са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. Осем от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната, която консумираме. Белтъчините са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса, нокти, мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купчина ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕТЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчини. Примери:
1. Две печени пържоли (свински, пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяне филия хляб и зеленчуци (може задушени – моркови, карфиол, зеле, чушки и др.) или не ограничено количество салата (домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска).
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.
2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и панирани), филия хляб, салата, вода
3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода
4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка, и др., но без фиде или други тестени неща в нея).

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.


ДЕН 2 – БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА

Кои продукти спадат тук:
ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци (неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща (без яйца или други белтъчини) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирайте само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.


ДЕН 3 – ВЪГЛЕХИДРАТИ

Кои продукти спадат под въглехидрати: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма, подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в мастни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и за избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧИНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ, В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧИНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.

ПРИМЕРНО МЕНЮ

ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:
1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад.

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!


ДЕН 4 – ПЛОДОВ ДЕН

Плодовете имат много витамини и енергия, затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовия ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.

За този ден също важи правилото да не смесваме плодовете по време на едно хранене! За закуска- един вид плод, за обяд- друг вид, за вечеря- трети вид.

29 ДЕН – ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА- 90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯТ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЛЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните – белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, ни ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателните сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да се движите, защото движението е здраве!

УСПЕХ!


Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » съб авг 07, 2010 11:06 pm

Искам да се вмъкна в тази тема.Диетата наистина е много хубава,но за хора със ниско кръвно не е прапоръчителна.Аз я започвам вече 3 път точно поради тази причина.Сега пия по 2-3 кафета на ден,който по някакъв начин ми помагат.Искам да сложа снимки:
Това съм аз преди 3 годиниИзображение Тук съм 108 кг.
А на тази съм със сестра ми и малчо.Изображение Тук съм 68 кг.
Това е постигнато със доста глад и лишения,а тази 90 дневна диета ми помага да запазя килограмите.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » нед авг 08, 2010 10:40 am

Иве, направо ме срази с това сравнение! Невероятна дисциплина, шапка ти свалям!

И да изключим естетическият аспект кой как се харесва, здравословният аспект е неоспорим! Браво, браво и браво! Стискам ти палци да задържиш килограмите си такива, каквито ти се отразяват най-добре! От мен имаш най-голямо уважение и респект!!!!!!!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 498
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 721 рецепти от tillia
:: 2770 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » нед авг 08, 2010 12:43 pm

Иве, поздравления и от мен! Страхотно постижение! :thumup:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Потребителски аватар
gabi_2000
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 103
Регистриран на: ср юли 01, 2009 11:44 am
:: 4 рецепти от gabi_2000
:: 38 снимки от gabi_2000

Мнениеот gabi_2000 » нед авг 08, 2010 3:09 pm

И аз съм възхитена от резултата.Наистина тази диета действа,но е малщо дългичка.Аз я спазвам до едно определено време и имаше видим ефект,но нещо я развалих.Ама пак ще я почна скоро...

Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнениеот Elti » нед авг 08, 2010 3:28 pm

Да се включа и аз. Първо заслужени аплодисменти за i4eto 2431.
:clap: :clap: :clap: БРАВО, ама голямо браво!
Аз също от около 4-5 години съблюдавам какво и колко ям. Преди това нищо не ми се лепеше.
Години наред си държах едни и същи кг. Преди да родя дъщеря ми бях 54кг. После качих и след раждането бях 64кг.
Опитвах се да си възвърна предишната фигура, но с необмислено гладуване се сблъсках само с йо-йо.
Та в крайна сметка дълги години се задържах на 64кг. Похапвах си всичко и не качвах. Гладувам ли - сваля малко и хоп после пак си ги кача, но до 64кг и толкоз.
Преди 4 - 5 години забелязах, че започвам да качвам кг. (точно тогава си купих моя първи личен автомобил). Реших, че не изразходвам достатъчно енергия и започнах да спортувам.
От спорта не отслабнах, но поне и не трупах излишно. После с тези служебни ангажименти вече не намирах време за спорт ( а като се замисля сега май и огледалото съм пренебрегвала :oops: , защото се изпуснах до 78кг.)
Започнах диетата на Дюкан и с нея свалих (познайте???) до мечтаните 54кг (мисля, че година и половина спазвах режима и се чувствах страхотно. Много изписаха за тази диета, но аз лично съм много доволна.)
Голямата ми грешка беше, че пропуснах захранващия период (беше около Коледните празници). Тялото ми крещеше за толкова много неща (усещах, че вече нямам психическата воля да продължавам). И реших да прекратя режима, но по най-глупавия начин (толкова съжалявам за това :cry: ).
Хайде пак нагоре - качих за нула време до 69кг. И сега съм на разделно хранене - нещо много близко до 90 дневната диета. От тази диета спазвам редуването на дните, но съчетавам съгласно разделното.
Доволна съм (за сега) и мисля да продължавам така (нисък прием на мазнини, веднъж на 4 -5 дни въглехидратна храна (без преяждане, а само за задоволяване на нуждите), веднъж на 4 дни разтоварващ режим (плодове, вода, чай, кафе).
Благодарение на новия режим съм свалила 3 кг за 45 дни (някой ще каже, че е малко, но аз съм доволна).
Подкрепям, разбирам и съчувствам на всички, които се борят с излишните килограми.
Като заключение искам да кажа, че невъзможни неща няма. И искам да пожелая на всички нужната воля (или инат), за да се чувстват добре (килограмите не са от значение).

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » вт мар 01, 2011 12:38 am

Здравейте! Тази вечер изчетох доста за диетите, възхитих се на резултатите, които повечето от вас са постигнали! :thumup: Мисля, че всяка една диета се отразява различно на отделните хора в зависимост от килограмите, които са в повече, в зависимост от начина на хранене, в зависимост от двигателния режим и т.н.
Аз лично от доста време имам проблем с килограмите, никога не съм била много слаба, но сега като гледам снимки от преди да родя дъщеря ми, съжалявам за предишната си фигура. Истината е, че обичам да готвя и да опитвам това, което съм направила, нямам достатъчно воля да се ограничавам. Мога да споделя с вас моя скромен опит с диетите, които по принцип не мога да спазвам, защото съм с ниско кръвно и ми става лошо. Преди време спазвах без особени усилия Точковата диета(http://www.dieti-otslabvane.com/%D0%A2% ... 1%82%D0%B0) и поне при мен имаше ефект, но после, признавам си от мързел не я продължих. Сега като се замисля, май пак ще опитам да мина на нея, може пък да ми помогне.

limonada
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: нед май 09, 2010 11:54 am

ZA I4ETO

Мнениеот limonada » нед юли 10, 2011 4:43 pm

i4eto3421 написа:Искам да се вмъкна в тази тема.Диетата наистина е много хубава,но за хора със ниско кръвно не е прапоръчителна.Аз я започвам вече 3 път точно поради тази причина.Сега пия по 2-3 кафета на ден,който по някакъв начин ми помагат.Искам да сложа снимки:
Това съм аз преди 3 годиниИзображение Тук съм 108 кг.
А на тази съм със сестра ми и малчо.Изображение Тук съм 68 кг.
Това е постигнато със доста глад и лишения,а тази 90 дневна диета ми помага да запазя килограмите.

RESPEKT !!!!

Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнениеот tsura_78 » ср сеп 21, 2011 3:53 pm

един въпрос диетата се прави 4 дена редовно хранене/1 белтъчен,2 бобов,3 въглехидратен,4 плодов,и така с повтаря до 29 ден в който се пие вода.След това започва наново по същият ред,докато стигнем до 90 ден.МИсля че съм го разбрала добре,но за всеки слъчай исках да ми го потвърдите.
Благодаря
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » чет сеп 22, 2011 9:05 am

Да точно така.При мен видим ефект имаше след 7-8 ден.Стискам палци.Върни се в “Здравословно хранене и диети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта