Мимси, едното е свински муцунки....
Аз вече НЕ купувам бутер тестото на Бела - то така се обезформя при печенето......
Галка, какво стана с кекса?
Провал в кухнята!
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
-
- любител с ренде
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет яну 16, 2009 12:16 pm
Сложила си прекалено много яйца. Слага се само едно...тогава няма нужда и от брашно и НЕ слагай мазнина ( олио, масло) в сместа. Опитай и ще видиш, че ще станат Успех!reni55 написа:Деси, на 1,200 кг картофи сложих 3 яйца и повече от 150 гр брашно,но тестото си лепнеше.Пробвах с намаслени ръцъ - Не, с мокри - пак Не.....може от сорта да зависи....
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- любител с ренде
- Мнения: 2
- Регистриран на: пет яну 16, 2009 12:16 pm
Бакпулвера се заменя с 1 ч.л. сода бикарбонат + 1 ч.л. оцет. Слагаш содата в някаква малка купичка и я "погасяваш" с оцета. Сместа шупва и почти се изпарява за секунди. Сипваш я в тестото и продължаваш със останалие продукти.Galya68 написа:А може ли да се замени бакпулвера с друг набухвател?Идея нямам,но наистина когато правя нещо с бакпулвер все не става както трябва.
Иначе аз винаги ползвам бакпулвер на Д-р Йоткер и никога не съм имала проблеми. Ако нещо не бухне както трябва, проблема е в начина на печене. Кексове и печива винаги се пекат на около 170-190С като формата се слага на 1-во или 2-во ниво във фурната, а се загряват и двата реотана, а не да се слага първо на долен, после на горен да се доизпича.
Освен това не трябва да се отваря фурната докато не се изпече видимо десерта..т.е докато не е придобил златист цвят. След това се проверява готовноста му с клечка за зъби, ако е влажна, значи трябва да се допече, ако е суха се изключва фурната и се вади сладкиша максимум до 1-2 минути, защото в горещата фурна продължава да се пече. Опитайте с тези съвети и ще видите, че ще се получи.
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68