Вкусни ястия от червена леща които ще се харесат на родителите

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Meri_Popins
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 56
Регистриран на: ср апр 09, 2014 12:44 pm
:: 188 рецепти от Meri_Popins
:: 327 снимки от Meri_Popins

Вкусни ястия от червена леща които ще се харесат на родителите

Мнение от Meri_Popins » съб май 19, 2018 1:25 pm

Здравейте. Отдавна навлезна модата на червената леща. Но моите родители, в частност баба и майка отказват да пробват гозбите с такава леща. Сега съм им купила и искам да я сготвя.
Дайте предложения за рецепти, които биха били вкусни и ще се харесат на ретро семейството ми. Когато с мм им готвим не ядат нищо модерно. Баба е била готвачка и малко реянува сякаш. От това че аз готвя добре и с нови продукти, суперхрани!
;)
Добре дошли във моята страничка!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!


Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » вт май 22, 2018 4:07 pm

Meri_Popins, по принцип червената леща се сварява много бързо.
Ето ти една идея
• 300 г червена леща
• 1/2 литър зеленчуков бульон
• 1 връзка пресен лук
• 1/2 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил
• олио
• сол
• лют червен пипер или чушка (по желание)
Лещата се измива и изцежда. В тенджера се сгорещават две супени лъжици олио, добавя се нарязаният лук и се запържва. След като стане прозрачен се добавя настърган джинджифил, изцедената леща, щипка сол и люта чушка. Изсипва се бульона, разбърква се и се готви на слаб огън за 20-30 минути или докато бульонът се абсорбира напълно. Отдръпни от котлона и полей с две лъжици олио. Става за гарнитура и най-вече за риба.

Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » вт май 22, 2018 4:25 pm

Ето ти една супа

300 гр червена леща
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 целина
1 голям морков
2 супени лъжици зехтин или олио
1 литър зеленчуков бульон
1 дафинов лист
Запържваш всички зеленчуци, добавяш лещата, бульона и дафинов лист и вариш на бавен огън 15-20 м. След като махнеш от огъня можеш да полееш със запържен червен пипер с малко олио.

Slavina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 58
Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
:: 55 рецепти от Slavina
:: 47 снимки от Slavina

Мнение от Slavina » вт май 22, 2018 6:16 pm

Извинявай, но целината я чети като едно стъбло. Аз по принцип ползвам “селъри“, защото е по-крехко.


Meri_Popins
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 56
Регистриран на: ср апр 09, 2014 12:44 pm
:: 188 рецепти от Meri_Popins
:: 327 снимки от Meri_Popins

Мнение от Meri_Popins » нед юли 29, 2018 4:11 am

Благодаря Славинче. Направих я на яхния но наистина не мога да и видя очите защото от нея останаха само едни мрежички, зърното се развари;) вярно че е вкусна. Следващия път ще пробвам твоята супа обещавам!
Добре дошли във моята страничка!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!


Отговори