как се варят яйца без де се пукат черупките им
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: съб мар 12, 2011 11:17 pm
как се варят яйца без де се пукат черупките им
как да сваря яйца без да се пукат черупките им?
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 58
- Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
- :: 55 рецепти от Slavina
- :: 47 снимки от Slavina
Аз слагам във водата сол и оцет. Друго което правя оставям водата да се загрява постепенно, а не веднага на силен огън.
- ronicat
- магьосник в кухнята
- Мнения: 4
- Регистриран на: чет окт 29, 2009 5:12 pm
- :: 23 рецепти от ronicat
- :: 160 снимки от ronicat
На дъното на тенджерата слагам парче бял плат или дебела домакинска хартия и гледам да има място между яйцата, да не е препълнено. При сваряването яйцата увеличават обема си и не трябва да се блъскат едно в друго. Варя ги на умерен огън.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: съб мар 12, 2011 11:17 pm
Благодаря Ви! И аз правя така,но очаквах някаква "хитрост" в повече. Все пак,благодаря Ви за отзивчивоста!
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1395
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Вече мина Великден, но все пак да споделя моя опит макар и със закъснение!
Аз варя по - една кора яйца в тенджера и до сега не съм имала проблем с пукнати яйца. Яйцата ги слагам в тенджера на която дъното е покрито с кърпа, подреждам ги легнали едно до друго. Върху първият ред яйца слагам друга кърпа, след това втори ред яйца, отново слагам кърпа. Върху кърпата слагам чиния, както за приготвянето на сарми. Заливам със студена вода и 1 с. л. сол, завират на не прекалено силен котлон. След завирането намалявам котлона и засичам времето.
Хитринката ми е номера с чинията и за сега, за толкова години върши идеална работа!
Аз варя по - една кора яйца в тенджера и до сега не съм имала проблем с пукнати яйца. Яйцата ги слагам в тенджера на която дъното е покрито с кърпа, подреждам ги легнали едно до друго. Върху първият ред яйца слагам друга кърпа, след това втори ред яйца, отново слагам кърпа. Върху кърпата слагам чиния, както за приготвянето на сарми. Заливам със студена вода и 1 с. л. сол, завират на не прекалено силен котлон. След завирането намалявам котлона и засичам времето.
Хитринката ми е номера с чинията и за сега, за толкова години върши идеална работа!
- ronicat
- магьосник в кухнята
- Мнения: 4
- Регистриран на: чет окт 29, 2009 5:12 pm
- :: 23 рецепти от ronicat
- :: 160 снимки от ronicat
Ето на това попаднах което не съм пробвала дали работи http://www.mycookingbookblog.com/kak-da ... -schupiat/